Mercedes wereldkampioen, verslag van de wedstrijd

De start zorgde meteen voor wat actie, Lewis Hamilton raakte vanaf plaats twee niet zo goed weg waardoor Max Verstappen meteen over de Brit ging. Hamilton moest meteen in de verdediging voor de aanval van Pierre Gasly, deze laatste moest bij dit maneuver stevig in de rem.

Helaas zat voor Gasly de race erop in ronde negen, hij werd binnen geroepen door het team wegens een mechanisch probleem. Een eerste slactoffer dus in de openingsfase van de wedstrijd, een fase waarin Valtteri Bottas enkele snelste ronden voor zijn rekening nam maar geen grote voorsprong kon opbouwen ten opzichte van Verstappen en Hamilton.

In ronde 19 koos Verstappen voor de harde band na een snelle pitstop. Hamilton vroeg meteen om hem niet binnen te roepen zodat hij een aantal snelle ronden uit zijn mouw kon schudden. Bottas kwam binnen in ronde twintig en reed voor Verstappen terug de baan op, een verschil tussen beide van 1,4s. De Nederlander beet zich vast aan Valtteri en beide heren gaven geen duimbreed toe aan elkaar terwijl Hamilton zijn snelle rondes op de tabellen liet optekenen. In ronde 26 kreeg de Brit de vraag om nog 10 rondes op dezelfde band te rijden, compleet andere strategie werd gekozen.
Ronde 29 was er teveel aan voor de Renault van Ocon die aan de kant moest met mechanische problemen aan de versnelingsbak. Hamilton binnen in ronde 30 en op hetzelfde moment treed er een vertial safety car op wat tegenslag was voor Bottas. Wedstrijd gereden, Hamilton nam de leiding over en had meteen een bonus van 3,6s op zijn teamgenoot.

Ronde veertig, de pitstop van Vettel., de Duitser heeft duidelijk het geluk niet aan zijn kant. Een pitstop voor de Vettel van 13 sec die terugviel naar plaats veertien. Drie ronden later dwong Verstappen Bottas in de fout waardoor hij plaats twee kon overnemen van de Fin. Net voor we ronde vijftig ingaan zet Magnussen zijn bolide aan de kant, reden: hevige koppijn.

Picture Facebook Renault F1

Ronde 51, ramp voor Max Verstappen. Iets brak aan de wagen of het was een klapband waardoor de Nederlander van de weg afggleed in de grindbak. Meteen safety car en Bottas dook de pits in achter nieuw rubber. Russel kreeg het voor elkaar om tijdens de safety car een stevige klapper te maken, bij het opaccelereren verloor hij de controle. Ik weet niet wat zeggen was zijn reactie. Meer actie in de pits, Stroll kwam nogal onstuimig binnen en reed een van zijn mecano’s aan die klaar stond.
Herstart na de safety car en meteen heel wat gevechten in het veld en opnieuw een opdoffer voor Red Bull, Alexander Albon gaat rond en verloor hierdoor heel wat plaatsen. Daniel Ricciardo, die derde werd na de opgave van Verstappen, moest tijdens de laatste rondes alles uit de kast halen om een ontketende Kvyat achter zich te houden.

Lewis wint, Bottas op twee en Ricciardo op drie! Maar belangrijker nog, Mercedes is opnieuw wereldkampioen bij de constructeurs!

Foto 1: Mercedes Petronas Formula One Team
Foto 2: Renault F1 (Facebook)

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws