Magnus kroont zich tot Rookie Champion

De tweede race in de WTCR op Motorland Aragon was een kolfje naar de hand van Mikel Azcona Zengő Motorsport CUPRA Leon Competición. Door een reversed grid in race 2 mocht hij vanop polepositie startten. Al had dat toch wat voeten in de aarde. Zijn tijd in Q2 werd eerst geschrapt, maar na beroep werd zijn tijd terug gezet en mocht hij dus alsnog race 2 vooraan beginnen. Die eerste plaats wist hij makkelijk vast te houden voor een thuisoverwinning. Yvan Muller werd tweede en Santiago Urrutia pakte net als in race 1 een podiumplaats.

Voor Gilles Magnus begon de race wat moeilijker, maar hij wist na een moeilijke start toch nog op te schuiven van P12 naar P9. Hij werd daarmee ook Rookie champion. Nicolas Baert deed beter dan in race 1 en werd zestiende. Voor de winnaar van race 1 Jean Karl-Vernay zat de race er al op na een ronde. Ook de Nederlander Tom Coronel moest zijn Comtoyou DHL Team Audi Sport RS 3 LMS vroegtijdig gaan parkeren.

Race 3 is er straks om 14:15 met Gilles Magnus op Polepositie.