Tijdstraf belet overwinning voor Renaud Jamoul in Portugal

Onze landgenoot Renaud Jamoul nam dit weekend deel aan de Rally Terras d’Aboboreira, dit aan de zijde van Adrien Fourmaux in de Ford Fiesta R5 MKII. De eerste proef lieten ze een derde tijd optekenen waarna ze vijf snelste tijden na elkaar reden en eigenlijk de wedstrijd wonnen als we de tijden bekijken. Helaas zorgde een discussie met de wedstrijdleiding hier anders over.

Adrien: “We reden 5 beste tijden op 6, onze Fiesta R5 MKII van M-Sport met daaronder de Michelin banden was hier in Portugal de snelste. We hebben de rally officieel niet gewonnen vanwege een meningsverschil met de race-marshals en de check-in tijd bij de uitgang van het park fermé die op onze controlekaart stond, wat toevallig wel de juiste was. Ondanks alles kregen we twee minuten straf en finishten we 1min40 vanaf de eerste plaats. Bedankt aan het Proracing Competicion-team voor hun fantastische werk het hele weekend.”

UITSLAG

Foto: @WORLD (FB M-Sport)

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws