Magnus ‘Magnustraal’, Baert pakt de pole

In het FIA WTCR heeft onze landgenoot Gilles Magnus zich andermaal laten opmerken. Tijdens de tweede vrije trainingen deze voormiddag zette hij nog eens de puntjes op de i.

Daar waar Magnus gisteren tijdens de eerste vrije training een tweede plaats op de tabellen zette deed hij er een klein uurtje geleden nog een schepje bovenop. In zijn Audi RS3 LMS van Comtoyou Racing was Gilles sneller dan de rest in een tijd van 1:36.065. Nathanael Berton, eveneens ComtoYou Racing, reed de tweede tijd op 0.137 seconden van Magnus. P3 was er voor Yvan Muller en Tom Coronel zette een derde Comtoyou Racing Audi R3 LMS op de vierde plaats.

“Natuurlijk ben ik blij met die eerste tijd en gisteren de tweede tijd. Dat geeft me het nodige vertrouwen voor de kwalificaties. Ik mag nu dan nog wel een beetje van mijn ’thuisvoordeel’ genieten, maar dat zal minderen naarmate de andere het circuit beter leren kennen,” aldus een tevreden Gilles Magnus.

In het TCR Europe was die andere Belg die dit weekend in Zolder rijdt, Nicolas Baert, in de tweede kwalificatiesessie andermaal het snelste in zijn Audi RS3 LMS van Comtoyou Racing en dit met een tijd van 1:36.155. Hij was daarmee 0.379 sec. sneller dan Mat’o Homola en 0,385 sec. dan Mehdi Bennani, eveneens in een Comtoyou Racing Audi.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws