Roest is er af bij Diego Decrock

Diego Decrock had alle rallyattributen opgeborgen sinds 2014, toen hij als laatste wedstrijd de Omloop van Vlaanderen reed. Na een inactiviteit van 5 jaar werd vorig jaar besloten om de helm terug van onder het stof te halen en opnieuw het seizoen 2020 aan te vatten.

“In deze huidige Corona toestand waren we dan enorm verheugd met het telefoontje van de organisatie van “Le Seau Monteberg Rally” dat we gerecupereerd werden van de wachtlijst en zodoende toch konden deelnemen” aldus Diego.

“Ingeschreven in de klasse 2c, een klasse met opkomend talent en gevestigde waarden, wisten we dat we vooral naar onszelf moesten kijken en opnieuw ritme opdoen. Stelselmatig werden de tijden verbeterd, wat niet evident was in deze helse weersomstandigheden, en verdween de roest van zowel piloot als co-piloot. Ons doel was vooral om te finishen zonder problemen, waarin we dan ook geslaagd zijn.

In de eerste plaats wil ik vooral onze sponsors bedanken en Alltec Seys voor de vlotte service. Tevens willen we alle baan commissarissen bedanken voor de bereidwilligheid en de vriendelijke noot en last but not least co Jocelyn voor de vlotte nota’s.

De microbe is eigenlijk nooit weg geweest maar door wat technische problemen en het niet nakomen van beloftes werd alles wat “on hold’ gezet. Na het helpen op de technische controle van de historics tijdens de Renties Rally van Ieper is alles opnieuw begonnen. Door via een zoekertje toevallig in contact te komen met Stefaan Vanneste van SVA kwam alles in een stroomversnelling terecht en werd er over gegaan tot de aankoop van een Peugeot 106 Rally.

Dit jaar staat er enkel nog de Hemicuda rally op het programma, wegens het wegvallen van de 6u van Kortrijk. Voor 2021 zouden we graag enkele wedstrijden à la carte rijden met enkele mooie VAS wedstrijden uit de streek. Maar ook enkele criteriumrally’s en nogmaals proeven van de Rally van Ieper, in Groep E, staat op het verlanglijstje. Dit alles onder voorbehoud natuurlijk want we hebben nog steeds een Corona beestje dat we met z’n allen moeten klein krijgen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Belgium Racing-rijders willen scoren voor publiek!

Belgium Racing staat voor een van de belangrijkste raceweekends van het door corona geteisterde raceseizoen 2020. Circuit Zolder is op 3 en...

Hyundai Motorsport stopt samenwerking met Sébastien Loeb

Deze middag bevestigde Hyundai Motorsport dat er na twee jaar een einde is gekomen aan de samenwerking met Sébastien Loeb en Daniel...

Twee rally’s in België als voorbereiding Ieper voor Craig Breen

Van een aangename verrassing gesproken! De Aarova Rally, de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020, krijgt een wereldtopper aan...

GPX Racing Porsche snelste algemeen aan het eind van de testdagen voor de Total 24 Hours of Spa

GPX Racing startte zijn campagne voor een tweede opeenvolgende zege in de Total 24 Hours of Spa op de best mogelijke manier,...

Met 3200 fans naar het DTM in Zolder

Een weekje na het American Festival met onder andere de NASCAR Whelen Euro Series en de Belcar verwelkomt Circuit Zolder andermaal een...

2020 FIA Junior WRC Kampioenschap wordt afgesloten in België

De slotwedstrijd van het 2020 FIA Junior WRC Kampioenschap zal verreden worden op de snelle asfaltproeven van de Renties Ypres Rally Belgium...

Gerelateerd nieuws