Roest is er af bij Diego Decrock

Diego Decrock had alle rallyattributen opgeborgen sinds 2014, toen hij als laatste wedstrijd de Omloop van Vlaanderen reed. Na een inactiviteit van 5 jaar werd vorig jaar besloten om de helm terug van onder het stof te halen en opnieuw het seizoen 2020 aan te vatten.

“In deze huidige Corona toestand waren we dan enorm verheugd met het telefoontje van de organisatie van “Le Seau Monteberg Rally” dat we gerecupereerd werden van de wachtlijst en zodoende toch konden deelnemen” aldus Diego.

“Ingeschreven in de klasse 2c, een klasse met opkomend talent en gevestigde waarden, wisten we dat we vooral naar onszelf moesten kijken en opnieuw ritme opdoen. Stelselmatig werden de tijden verbeterd, wat niet evident was in deze helse weersomstandigheden, en verdween de roest van zowel piloot als co-piloot. Ons doel was vooral om te finishen zonder problemen, waarin we dan ook geslaagd zijn.

In de eerste plaats wil ik vooral onze sponsors bedanken en Alltec Seys voor de vlotte service. Tevens willen we alle baan commissarissen bedanken voor de bereidwilligheid en de vriendelijke noot en last but not least co Jocelyn voor de vlotte nota’s.

De microbe is eigenlijk nooit weg geweest maar door wat technische problemen en het niet nakomen van beloftes werd alles wat “on hold’ gezet. Na het helpen op de technische controle van de historics tijdens de Renties Rally van Ieper is alles opnieuw begonnen. Door via een zoekertje toevallig in contact te komen met Stefaan Vanneste van SVA kwam alles in een stroomversnelling terecht en werd er over gegaan tot de aankoop van een Peugeot 106 Rally.

Dit jaar staat er enkel nog de Hemicuda rally op het programma, wegens het wegvallen van de 6u van Kortrijk. Voor 2021 zouden we graag enkele wedstrijden à la carte rijden met enkele mooie VAS wedstrijden uit de streek. Maar ook enkele criteriumrally’s en nogmaals proeven van de Rally van Ieper, in Groep E, staat op het verlanglijstje. Dit alles onder voorbehoud natuurlijk want we hebben nog steeds een Corona beestje dat we met z’n allen moeten klein krijgen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws