P2 in WTCR voor Magnus, P1 voor Baert in TCR

In het FIA WTCR heeft Gilles Magnus zijn visitekaartje afgegeven door in de vrije trainingen van deze namiddag in zijn Audi RS3 LMS van Comtoyou Racing meteen de tweede tijd te rijden. Circuit Zolder is voor Magnus natuurlijk geen onbekend terrein, maar als debuut kan dat tellen. Gilles was amper 0.104 sec. trager dan de Argentijn Nestor Girolami die in zijn Honda Civic TCR van ALL-INKL.COM Münnich Motorsport een tijd van 1:36.450 op de tabellen zette. Esteban Guerrieri reed de derde tijd. Ook de twee andere Audi’s van het Belgische Comtoyou Racing deden het uitstekend. P4 was voor Nathanael Berthon, de zesde tijd was voor de Nederlander Tom Coronel.

Morgen voormiddag staat de tweede vrije training van 30 minuten op het programma. Namiddag wordt er gekwalificeerd.

Twee vrije trainingen mocht het TCR Europe vandaag afwerken. Daar waar onze landgenoot Nicolas Baert tijdens de eerste vrije training slechts een 16de tijd (1:39.334) reed leverde de rijder van Comtoyou Racing een indrukwekkende prestatie tijdens de tweede vrije training later op de dag.

Nicolas Baert dook zowaar als enige onder de 1:37. Met een tijd van 1:36.828 liet hij de rest van het veld met meer dan een halve seconde achter zich.

De kwalificaties zijn voor morgen in de late voormiddag met de eerste race die start om 15.30 uur.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws