Pole in WTCR is voor Nathanaël Berton

Gilles Magnus, die gisteren met een tweede en vandaag met een snelste tijd in de vrije trainingen schitterde op Circuit Zolder liet het voormiddag nog weten: “ik heb hier in Zolder dan misschien wel een voordeel omdat het mijn thuiscircuit, maar vergeet niet dat de anderen het circuit beter en beter leren kennen.”

En zo geschiedde, al heeft onze landgenoot in theorie wel de snelste ronde gereden.

Tijdens de eerste kwalificatie van deze namiddag was het Yann Ehrlacher die in zijn Lynk & Co 03 TCR het snelste was met een tijd van 1:35.827. Het snelste rondje van Gilles Magnus in die Q1 bedroeg 1:36.050.

Heeft het te maken met het duimpje wat Gilles bij het uitrijden van de pits van ondergetekende kreeg, dat weten we niet. Feit is wel dat Gilles tijdens die tweede kwalificatiesessie in zijn Comtoyou Racing Audi RS3 LMS in principe de snelste tijd (1:35.480) van de kwalificaties op de tabellen zette.

Niet veel later volgde Q3 die was voorbehouden voor de top 5 en daar was het de Fransman Nathanaël Berton die aan het stuur van zijn Audi RS3 LMS (Comtoyou DHL Team Audi Sport) 1:35.486 nodig had voor een rondje Zolder. Magnus tekende in Q3 de derde tijd op, 1:35.527. De tweede tijd was voor Yann Erlacher, 1:35.517.

“Sector twee en drie waren nagenoeg perfect,” aldus Gilles, “ik heb het dus ergens laten liggen. Maar kom, de vrije trainingen waren zeker een succes te noemen en aangezien het mijn eerste ‘Superpole’ is kan ik niet anders dan zeer tevreden te zijn met mijn tijden,” besluit een gelukkige Magnus.

Morgen om 10.30 uur start de eerste ‘WTCR Race of Belgium’.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws