Nicolas Baert pakt overwinning in TCR Europe

Een 16de tijd in de eerste vrije training, het snelste in de tweede vrije training, dan nog eventjes de pole pakken om dan vandaag in de late namiddag de eerste wedstrijd van het weekend in TCR Europe op zijn naam te schrijven … tot dusver al het weekend van Nicolas Baert.

Thans maakte Nicolas niet echt gebruik van zijn ‘poleposition’ die bij het ingaan van de ‘eerste linkse’ Mat’o Homola moest laten voorbijgaan, maar lang duurde dat niet. Baert pakte P1 terug in handen en verdedigde die positie met vlag en wimpel. Na 16 ronden reed hij zijn Comtoyou Racing Audi RS3 LMS als eerste over de finish.

Mike Halder volgde in zijn Honda Civic Type R op 2.885 seconden. Mat’o Homola eindigde derde.

“Ik kan het nog altijd niet geloven, wat een weekend al … en mijn allereerste overwinning en wat voor een dan nog. Ik denk niet dat ik op dit moment nog gelukkiger kan worden,” aldus Baert. “Mijn start was niet optimaal, maar ik ging niet direct het risico nemen om die eerste plaats terug te pakken, dat kon even verderop ook wel en zo geschiedde ook. Daarna volgde tot twee keer toe een herstart en daar lukte het me wel om het eerste te blijven. Aan zijn reactie te zien toen ik binnenkwam was mijn vader nog gelukkiger dan mij, hij heeft mij altijd al gesteund en daar ben ik hem dan ook ongelooflijk dankbaar voor. In feite is het meer zijn overwinning dan de mijne,” besluit Nicolas.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws