Sterk, sterker, Müller

Er stond geen maat op Nico Müller tijdens de zevende manche van het DTM kampioenschap, de eerste van twee races dit weekend op de Nürburgring. Müller pakte in zijn Audi RS 5 zelfs de spreekwoordelijke hattrick in de autosport, zijnde de pole, de overwinning en dan nog eens de snelste ronde in de race, het had voor de Zwitser niet mooier kunnen zijn.

Aan de finish had Müller maar liefst een dikke 15 seconden over op René Rast, die tweede werd voor René Rast. Marco Wittmann reed zijn BMW naar de derde plaats.

Het meest spannende moment in de race was er eentje tussen René Rast en Robin Frijns die in de 27ste ronde een poging ondernam om Rast na een extreem laat remmanoeuvre voorbij te gaan, maar daar niet in slaagde. Frijns spinde waardoor hij vijfde werd.

“Wat een perfecte race. Een superstart, schitterende pitstop, ideale racestrategie en het slijtage van de banden dat perfect onder controle te houden was. Ik geniet van deze overwinning,” aldus Müller.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws