Tobias Dauenhauer te sterk in NWES EuroNASCAR 2

Op het Italiaanse ‘Autodromo di Vallelunga’ was de Duitser Tobias Dauenhauer tot twee keer toe te sterk voor de rest van het deelnemersveld. Hij won overtuigend beide races.

Foto met dank aan Bart Wouters (Speedcatchers)

Onze landgenoten Dylan Derdaele, Guillaume Dumarey en Simon Pilate verging het minder goed. Dumarey reed in de eerste race amper zes rondjes. Derdaele en de Deen Jochimsen, in strijd voor de derde positie, kwamen met elkaar in contact en dienden op te geven. Simon Pilate van zijn kant werd door een andere rijder geraakt, raakte de controle over de wagen kwijt waarna hij de Camaro niet meer aan de praat kreeg. Pilate had nochtans indruk gemaakt door tijdens de kwalificaties de derde tijd te realiseren. Enig lichtpuntje voor het Hasseltse PK Carsport was de Amerikaanse Julia Landauer die de overwinning bij de ‘dames’ pakte. Met een 11de plaats algemeen was zij in de eerste race sneller dan Ariana Casoli.

Foto met dank aan Bart Wouters (Speedcatchers)

Ook in de tweede race stond er geen maat op Dauenhauer die met bijna 13 seconden voorsprong als eerste over de finish reed. Ook in deze tweede race zat het de Belgen niet mee. Met een negende plaats scoort Guillaume Dumarey het beste.

Foto met dank aan Bart Wouters (Speedcatchers)

Maar ook nu zat het geluk niet aan de zijde Dylan Derdaele die in een gevecht voor de vijfde positie problemen kreeg met de CAAL Racing Ford Mustang en terugviel. Tot overmaat van ramp kwam Julia Landauer, die de wagen deelt met Stienes Longin, in de 12de ronde niet onaardig in contact met haar voorligger. Simon Pilate, die tijdens deze tweede race helemaal achteraan het deelnemersveld moest starten, verging het aanvankelijk beter. Hij vocht terug en kon ronde na ronde een aantal plaatsen winnen tot ook hij electrische problemen met de wagen kreeg en halverwege de wedstrijd diende te staken. Desondanks is Pilate tevreden over zijn prestaties in zijn eerste race in het NWES.

Morgen schakelen we over naar de EuroNASCAR PRO met Marc Goossens en Stienes Longin.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Marc Duez met Alpine Rally in Ieper!

Marc Duez en Jacques Castelein zullen in Ieper deelnemen met een Alpine A110 Rally R-GT in de kleuren van Alpine Center Brussels,...

Pieter Tsjoen in Ieper met Hyundai WRC!

Dat de Rally van Ieper dit jaar deel zou gaan uitmaken van het wereldkampioenschap, was al heel bijzonder nieuws voor de Belgische...

Gaan we naar drie dagen racen op Circuit Zolder?

In normale omstandigheden stonden komend weekend de 'Finaleraces' op het programma op het TT Circuit van Assen, maar vanwege de COVID-19 maatregelen...

Huidige prestaties schenken voldoening

Als uittredend Junior-kampioen behoorde Nathan Vanspringel bij de start van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup tot één van...

Spa World Rallycross of Benelux zonder publiek

Wat velen al wel voelden aankomen is ook nu helaas, en alweer, waarheid geworden want de Spa World Rallycross of Benelux zal...

De 57ste 1-2 voor Mercedes in de F1

Geen enkele combinatie van mens en machine is sneller dan Hamilton met de Mercedes F1 W11 en dat demonstreerde hij vandaag opnieuw...

Gerelateerd nieuws