Tobias Dauenhauer te sterk in NWES EuroNASCAR 2

Op het Italiaanse ‘Autodromo di Vallelunga’ was de Duitser Tobias Dauenhauer tot twee keer toe te sterk voor de rest van het deelnemersveld. Hij won overtuigend beide races.

Foto met dank aan Bart Wouters (Speedcatchers)

Onze landgenoten Dylan Derdaele, Guillaume Dumarey en Simon Pilate verging het minder goed. Dumarey reed in de eerste race amper zes rondjes. Derdaele en de Deen Jochimsen, in strijd voor de derde positie, kwamen met elkaar in contact en dienden op te geven. Simon Pilate van zijn kant werd door een andere rijder geraakt, raakte de controle over de wagen kwijt waarna hij de Camaro niet meer aan de praat kreeg. Pilate had nochtans indruk gemaakt door tijdens de kwalificaties de derde tijd te realiseren. Enig lichtpuntje voor het Hasseltse PK Carsport was de Amerikaanse Julia Landauer die de overwinning bij de ‘dames’ pakte. Met een 11de plaats algemeen was zij in de eerste race sneller dan Ariana Casoli.

Foto met dank aan Bart Wouters (Speedcatchers)

Ook in de tweede race stond er geen maat op Dauenhauer die met bijna 13 seconden voorsprong als eerste over de finish reed. Ook in deze tweede race zat het de Belgen niet mee. Met een negende plaats scoort Guillaume Dumarey het beste.

Foto met dank aan Bart Wouters (Speedcatchers)

Maar ook nu zat het geluk niet aan de zijde Dylan Derdaele die in een gevecht voor de vijfde positie problemen kreeg met de CAAL Racing Ford Mustang en terugviel. Tot overmaat van ramp kwam Julia Landauer, die de wagen deelt met Stienes Longin, in de 12de ronde niet onaardig in contact met haar voorligger. Simon Pilate, die tijdens deze tweede race helemaal achteraan het deelnemersveld moest starten, verging het aanvankelijk beter. Hij vocht terug en kon ronde na ronde een aantal plaatsen winnen tot ook hij electrische problemen met de wagen kreeg en halverwege de wedstrijd diende te staken. Desondanks is Pilate tevreden over zijn prestaties in zijn eerste race in het NWES.

Morgen schakelen we over naar de EuroNASCAR PRO met Marc Goossens en Stienes Longin.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws