Frijns eerste in peloton Audi’s

Het was in de tweede race, de achtste manche in het DTM, al Audi wat de klok sloeg. In de kwalificaties waren de eerste zes plaatsen voor Audi met Nico Müller op kop, maar het was wel Robin Frijns die in zijn Audi RS5 de race won, met achter hem … nog vier Audi’s, nl. die van René Rast, Mike Rockenfeller, Loïc Duval en Nico Müller.

Foto met dank aan DTM

In het begin van de wedstrijd leek het er thans op dat Nico Müller andermaal met de vingers in de neus naar zijn tweede overwinning van het weekend ging rijden, maar het een en ander veranderde toen de Zwitser binnenkwam voor zijn verplichte pitstop. Robin Frijns kwam één ronde later binnen reigde daarna de ene snelle ronde aan de andere. Ondertussen kreeg Müller te kampen met technische problemen en werd vervolgens opgepikt door Frijns, Rast, Rockenfeller en Duval, maar eindigde alsnog vijfde. Sheldon van der Linde was met een zesde stek de best geplaatste BMW-rijder.

Foto met dank aan DTM

In de algemene stand van het kampioenschap zit Nico Müller, die 195 punten heeft, Robin Frijns, die nu 176 punten heeft, naderen. René Rast staat derde met 159 punten.

Foto met dank aan DTM

“Deze overwinning voelt heel anders aan dan mijn eerste overwinning in Assen waar ik tot aan de finish voor de overwinning vocht. Vandaag had ik, nadat ik Müller passeerde, een foutloze run, maar omdat ik niet wist wat de slotfase zou geven had ik mijn banden wat gespaard,” aldus Frijns.

Het verslag van de eerste race dit weekend kan u hier terugvinden. Het DTM blijft nu een weekje aan de Nürburgring kamperen en maakt zich volgend weekend op voor de ‘Sprint’.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws