Ieper als eerbetoon aan Philip Cracco

Kurt Dujardyn en Jeannick Breyne voorstellen aan het brede rallypubliek hoeft niet zo nodig. Kurt heeft als piloot ervaring troef op velerlei vlakken: uithoudingsraces op omloop, rallyraids (3x Dakar en 3x aan de finish), historic rally’s van East African Safari al over Marokko tot Corsica, noem maar op, er zijn weinig disciplines waarin de Knokkenaar nog niet aan de start kwam.

Jeannick Breyne van zijn kant staat aan de vooravond van zijn 36e deelname in Ieper, en begeleidde in de loop der jaren diverse gekende binnen- en buitenlandse piloten in zowel België als over de landsgrenzen.

Nu gaan ze, ter gelegenheid van de Renties Ypres Rally, de krachten bundelen. Strijdros wordt een Skoda Fabia R5 uit het BMA-huis van Bernard Munster.

De reden voor hun samenwerking en het aan de start komen in de kattenstad is eenvoudig: wijlen Philip Cracco, die ons begin dit jaar ontviel. “Philip was een goede vriend van ons beiden, en zoals iedereen weet, begeleidde ik de laatste seizoenen Philip als co-piloot. Net na de begrafenis vonden Kurt en ik elkaar, en onmiddellijk werden er plannen gesmeed om Ieper samen aan te snijden als één groot eerbetoon aan onze veel te vroeg ontvallen ‘maatje’.

Kurt reed vorig jaar al Ieper met een Skoda R5, maar voor hem was het vooral een grote zoektocht en aanpassing aan de wagen. Samen moeten we zeker in staat zijn om een mooie ereplaats in de wacht te kunnen slepen. Al zal het deelnemersveld niet te versmaden zijn met een gans pak WRC-rijders aan de start. We mogen ons qua tijden zeker niet blindstaren op deze kleppers. Misschien kunnen wij wel wat wedijveren met enkele streekgenoten die ook aan de start komen met een R5.

En onze vriend hierboven zal wel op de eerste rij zitten om onze prestaties gade te slaan. Wij willen hem zeker niet ontgoochelen!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws