Vier overwinningen in design voor de BMW M4 GT4

Sinds 2018 neemt de BMW M4 GT4 met succes deel aan tal van raceseries over de hele wereld. Naast de prestaties van de auto, waarderen de BMW-klantenteams ook de rationele eigenschappen ervan op gebieden die belangrijk zijn voor dit segment, zoals kilometerstand, kostenefficiëntie en onderhoudsgemak. De BMW M4 GT4 kan zowel in sprintformaten als met een endurance-pakket worden gebruikt in langeafstandsraces. “Powersticks” maken het gemakkelijk om de vermogensniveaus aan te passen aan de niveaus die relevant zijn in termen van Performance Balance. De prijs van de BMW M4 GT4 met een van de vier exclusieve ontwerpen is 174.000 euro netto in Duitsland. De limited edition wordt gedistribueerd door BMW M Motorsport dealers en de BMW M GmbH klantensport verkoopafdeling.

30 ontwerpers namen deel aan de wereldwijde creatieve wedstrijd georganiseerd door de BMW Group en het BMW Group-bedrijf Designworks. De vierkoppige jury bestaande uit Adrian van Hooydonk, Head of BMW Group Design, Domagoj Dukec, Head of BMW Design, Markus Flasch, CEO BMW M GmbH, en Jens Marquardt, de BMW Group Motorsport Director, selecteerde vier spectaculaire ontwerpen. . “De kwaliteit van alle ontwerpen die we ontvingen was indrukwekkend en laat zien hoe creatief en gepassioneerd onze ontwerpers zijn over autosport. Alle vier geselecteerde ontwerpen benadrukken het zeer dynamische karakter van de BMW M4 GT4. De jury was vooral onder de indruk van het perfecte samenspel van de onderwerpen uit de geschiedenis van BMW Motorsport, klassieke BMW M-iconen en hoe de nummer vier werd geïnterpreteerd.

De ontwerpen van Julia Quentin van BMW Motorrad uit München (GER), Simon Haynes van Rolls-Royce Design uit Goodwood (GBR), Wesselka Mandowa-Maier van Designworks uit Los Angeles (VS) en Li Tianyuan van BMW i Design uit München (GER) ) werden toegekend door de jury. De designs zijn met hoogwaardige folie op de BMW M4 GT4 aangebracht. De winnende ontwerpen van vier verschillende ontwerpafdelingen en drie verschillende landen weerspiegelen de interesse en grote waardering voor autosport binnen de hele BMW Group.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws