Onbekend terrein voor Dylan Derdaele en Marc Goossens

Na Italië en België, trekt de NASCAR Whelen Euro Series dit weekend naar Kroatië. Op de Automotodrom Grobnik staat de allereerste NASCAR GP Croatia op het programma, want voor het eerst sinds de oprichting van het Europese kampioenschap organiseert de republiek aan de noordkust van de Adriatische zee een NASCAR-manche. 

Niet de Tsjechische Autodrom Most, maar wel de Kroatische Automotodrom Grobnik is gastheer voor de derde meeting in het door corona geplaagde seizoen 2020 van de NASCAR Whelen Euro Series. Vanwege de mondiale gezondheidscrisis werd de afspraak in Tsjechië namelijk geannuleerd, maar organisator Team FJ vond een alternatief in Kroatië, op slechts vijftien kilometer van de grens met Slovenië. De deelnemers aan het Europese kampioenschap NASCAR trekken dus de Alpen over, richting een circuit dat voor het gros van de concurrenten onbekend terrein is. Ook voor Belgium Racing-rijders Dylan Derdaele en Marc Goossens, die opnieuw plaatsnemen in de Derdaele+ Ford Mustang #98 van het Italiaanse CAAL Racing.

Dylan Derdaele knokte zich voor het tweede jaar op rij richting de Belgische titel uithouding op circuit en is in de NASCAR Whelen Euro Series gebrand op een eerste podium. “Pech bij de seizoensopener in Italië en bij de vorige afspraak in Zolder, waar ik eigenlijk twee keer op het podium had moeten staan”, analyseert Dylan Derdaele. “Derde keer goede keer dus, al weet ik niet echt waaraan mij te verwachten. Dat geldt echter voor iedereen en ik denk dat we met een ervaren team als CAAL Racing over een belangrijke troefkaart beschikken in de jacht op mijn eerste podiumplaats. De snelheid is er, zoveel is duidelijk, maar het zal erop aankomen uit de problemen te blijven en snel de omloop onder de knie te krijgen.”

Marc Goossens eindigde op Circuit Zolder tweemaal op het podium. “Het grootste bewijs dat we op het goede pad zitten”, bevestigt de Kempenaar. “De enige constante dit seizoen zijn de vele veranderingen, al moet ik erkennen dat de organisatie bijzonder goed omgaat met de dynamische omstandigheden. De onophoudelijke wijzigingen aan de kalender horen er bij dit jaar, al zijn we vooral blij dat we kunnen racen, ondanks de precaire gezondheidssituatie in Europa. Het maakt de situatie er evenwel niet eenvoudiger op, want met de Automotodrom Grobnik staat er opnieuw een onbekende piste op het menu. Het is een vrij technisch old school-circuit, met zandbakken en bankings. Ik verwacht dat inhalen vrij lastig gaat zijn hier, dus het zal erop aankomen vanaf de kwalificaties meteen bij de les te zijn. Ik heb reeds wat kunnen oefenen op de simulator, maar het is nu afwachten hoe dat zich vertaalt naar het echte werk. Met twee vrije trainingen van telkens een halfuur op vrijdagnamiddag, is er eigenlijk geen ruimte voor fouten. We willen hier in Kroatië vooral geen punten laten liggen om op die manier goed geplaatst richting de dubbele finale in Spanje te trekken.”

Op zaterdag 14 november staan ’s ochtends de kwalificaties gepland, gevolgd door het traditionele recept waarbij de EuroNASCAR Pro-rijders hun race afwerken alvorens de EuroNASCAR 2-deelnemers in actie komen. Op zondag staat vervolgens manche 6 van het kampioenschap op het programma.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws