Stienes Longin pakt eerste seizoenszege in Grobnik

Stienes Longin heeft zijn eerste zege in de NASCAR Whelen Euro Series 2020 beet. In de eerste race in het Kroatische Grobnik reed de 29-jarige Leuvenaar quasi van start tot leiding aan de finish.

Op de Autodrom Grobnik in Kroatië wordt dit weekend de op twee na laatste meeting van de NASCAR Whelen Euro Series 2020 afgewerkt. Voor de rijders één van de laatste kansen om zich goed te positioneren voor de seizoensfinale in het Spaanse Valencia. Stienes Longin heeft die kans alvast met beide handen gegrepen.

Foto’s met dank aan NWES.

In de eerste van twee races liet de PK Carsport-rijder immers zijn eerste seizoenszege optekenen. Bij de start was hij polesitter Giorgio Maggi te vlug af, en Longin keek niet meer om. Aan het eind bleef hij de Zwitser en Lasse Sörensen voor, wat meteen betekent dat Longin in de tussenstand van het kampioenschap niet alleen een plaatsje wint, maar ook een pak punten goed maakt op kampioenschapsleider Alon Day.

Foto met dank aan NWES.

Op zondag (14u15) wordt de tweede race in Grobnik afgewerkt, Stienes Longin staat er derde op de startgrid.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws