Sterke kwalificatie voor Vanthoor/Weerts

De laatste kwalificatie van het GT World Challenge Europe seizoen was een kolfje naar de hand van Ferrari. Na drie kwalificatiesessies op het Circuit Paul Ricard hadden alle rijders hun snelste ronde neergezet en werd een gemiddelde genomen. Het was uiteindelijk Sergey Sirotkin die het snelste was in de SMP Racing Ferrari 488 GT3. Charles Weerts mag morgen met de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS GT3 vanop P4 starten. De Attempto Racing Audi R8 LMS GT3 met Frederic Vervisch stelde teleur met een dertiende plaats.

In de Silver categorie was Ezequiel Perez Companc de snelste in de Madpanda Motorsport Mercedes-AMG GT3. SKY – Tempesta Racing met een Ferrari 488 GT3 reed naar polepositie in de Pro-Am met Edward Cheever als snelste. De laatste pole is voor de Sainteloc Racing Audi R8 LMS GT3 van Fabien Michal in de Am-categorie.

Morgen staat de 1000km van Paul Ricard op de planning. De start is voorzien voor 11:45 en is live te volgen op de YouTube pagina van GT World.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws