Reacties van de kampioenen Conway, Kobayashi en Lopez

Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López wonnen de FIA World Endurance Championship (WEC) -titel 2019-2020 na de achtste en laatste race van het seizoen, de “8 Hours of Bahrain”.

TOYOTA GAZOO Racing. World Endurance Championship 8 Hours of Bahrain 11th to 14th November 2020 Bahrain International Circuit, Bahrain

Reacties van de winnaars:

Mike Conway (TS050 HYBRID # 7): “Het is een geweldig gevoel om hier als wereldkampioen te staan aan het einde van een zwaar maar fantastisch seizoen. Ik wil het team hartelijk bedanken voor het feit dat ze José, Kamui en mij de kans hebben gegeven om dit te bereiken. De # 7 crew en mijn teamgenoten hebben het hele seizoen perfect werk geleverd, dus dit voelt echt goed. Ik ben een beetje verdrietig dat dit de laatste race was voor de TS050 HYBRID, maar het eindigde perfect voor ons. “

Mike Conway (GBR) Kamui Kobayashi (JPN) and Jose Maria Lopez (ARG) TOYOTA GAZOO Racing. World Endurance Championship 8 Hours of Bahrain 11th to 14th November 2020 Bahrain International Circuit, Bahrain

Kamui Kobayashi (TS050 HYBRID # 7): “Heel erg bedankt voor alle steun vanuit Japan en Keulen, vooral als we terugkijken op het zeer harde werk dat sinds 2016 aan de TS050 is gedaan. Het was niet gemakkelijk, maar nu hebben we geweldige herinneringen aan deze auto. Het team won Le Mans drie keer en nu zijn we wereldkampioen met auto # 7. Meer kunnen we niet vragen dan dit resultaat. Maar het wordt niet alleen bereikt door de piloten. Aan de monteurs, ingenieurs en iedereen die aan het project heeft meegewerkt, hartelijk dank. “

José María López (TS050 HYBRID # 7): “Het is een heel speciaal gevoel om vandaag wereldkampioen te worden met een overwinning. Ik wil iedereen in Keulen en bij Higashi-Fuji bedanken, iedereen die zoveel jaren aan deze fanatieke auto heeft gewerkt. Het is een geweldig seizoen geweest. We hebben hier heel hard voor gewerkt en het is een droom om wereldkampioen te worden met Kamui en Mike, ze zijn als broers voor mij geworden. Het is echt een geweldig gevoel. “

8 Hours of Bahrain result:
1st #7 TOYOTA GAZOO Racing 263 laps
2nd #8 TOYOTA GAZOO Racing +1min 04.594secs
3rd #37 Jackie Chan (Tung/Aubry/Stevens) +16 laps
4th #38 JOTA (Gonzalez/da Costa/Davidson) +16 laps
5th #29 Team Nederland (Van Eerd/Van der Garde/De Vries) +16 laps
6th #22 United Autosports (Hanson/Albuquerque/di Resta) +16 laps

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws