Een aangepaste en afgeslankte Top Gun-lijst voor de VW Fun Cup in 2021

De Top Gun-commissie heeft haar oordeel geveld voor het komende seizoen van de VW Fun Cup powered by Hankook. Op basis van hun rondetijden in 2020 gaan twee rijders voor het eerst als Top Gun door het leven. Met de gevolgen van de huidige gezondheidscrisis in het achterhoofd werd echter vooral beslist om maar liefst tien rijders te schrappen uit de lijst.

Aan de werkwijze van de commissie is sinds de invoering van het systeem in 2019 weinig of niets veranderd. Vijf leden, met een brede kennis van de algemene autosport, beslissen op het einde van elk seizoen en op basis van de resultaten wie tot de beste rijders in de VW Fun Cup behoort.

Om alles goed te begrijpen, dringt een herinnering aan het reglement zich op. Alleen tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup mogen twee Top Guns aan elkaar gekoppeld worden in een team van minstens vier rijders. Tijdens de andere manches van het kampioenschap mogen Top Guns alleen deel uitmaken van een team van minstens drie rijders en niet samen het stuur delen. Een rijder die de afgelopen drie jaar niet gereden heeft en niet op de lijst staat, moet nog altijd een aanvraag indienen bij Kronos Events.

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan een analyse van het voorbije seizoen, met niet alleen de beste prestaties in de kwalificaties en de wedstrijden, maar ook een evaluatie van de tien én de twintig beste rondetijden tijdens de wedstrijden. Op basis van die gegevens werd een klassement opgemaakt dat de leden van de commissie hebben gehanteerd om hun mening te vormen. Gezien hun oneven aantal, komt het vanzelfsprekend altijd tot een besluit.

“Om de markt van de VW Fun Cup nieuw leven in te blazen, maar vooral om de teams in deze moeilijke en uitdagende periode te helpen in hun zoektocht, was het de bedoeling van de Top Gun-commissie om volgend seizoen minder rijders op de lijst te hebben staan”, geeft Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events, meer uitleg. “Ik wil dan ook van de gelegenheid gebruikmaken om de commissie te bedanken voor hun inspanningen, waarbij ze tot in het kleinste detail alle prestaties hebben geanalyseerd om tot een zo correct mogelijke beslissing te komen.”

De Pauw en Kluyskens worden Top Gun

Concreet lieten twee niet-Top Gun-rijders zich afgelopen seizoen opmerken door hun snelle en regelmatige rondetijden. Ulysse De Pauw, in Zandvoort zelfs de allersnelste rijder in de wedstrijd, en Sébastien Kluyskens, polesitter in Zolder, krijgen voor volgend jaar het Top Gun-statuut.

Tien rijders, onder wie Michael Leenders, Tristan Földesi, Lorenzo Donniacuo en Guillaume Mondron, zijn voor minstens één seizoen geen Top Gun meer. De commissie houdt hun prestaties in het oog en aan het einde van 2021 volgt een nieuwe analyse.

Met nog meer dan vier maanden voor de aftrap van het nieuwe seizoen tijdens de Test & Discovery Day in Mettet, kunnen de teams op zoek naar de best mogelijke samenstelling om een gooi te doen naar de titel in de VW Fun Cup powered by Hankook. En uiteraard houden we u op de hoogte wanneer de teams hun plannen uit de doeken zullen doen. Tot dan en… wees voorzichtig!

De Top Guns in 2021:

Vincent Abril
Kevin Balthazar
Cédric Bollen
Kevin Caprasse
Adam Christodoulou
Stefano Comini
Aurélien Comte
Tom Coronel
Ulysse De Pauw (nieuw)
Hugo De Sadeleer
Sam Dejonghe
Mathieu Detry
Yann Ehrlacher
Grégory Guilvert
Fabrizio Gollin
Sébastien Kluyskens (nieuw)
Martin Leburton
Gilles Magnus
Maxime Martin
Julien Ménard
Edouard Mondron
Amaury Richard
Maxime Soulet
Nico Verdonck
Frédéric Vervisch
Jean-Karl Vernay
Wolfgang Reip

Zijn geen Top Gun meer in 2021:

Frédéric Caprasse
Grégoire Demoustier
Lorenzo Donniacuo
Alain Ferté
Tristan Földesi
Anthony Lambert
Michael Leenders
Lonni Martins
Guillaume Mondron
Grégory Servais

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws