PK Carsport pakt volle pot in Kroatië

Het voorlaatste NWES-weekend in Kroatië is er bij de EuroNASCAR PRO eentje geworden dat op naam van het Hasseltse PK Carsport geschreven mag worden. De vijfde race in het kampioenschap werd gisteren reeds gewonnen door Stienes Longin in de #11 Chevrolet Camaro door zo goed als van start tot finish aan de leiding te rijden.

Foto’s met dank aan NASCAR Whelen Euro Series

Tijdens de zesde race vandaag deed tweevoudig kampioen Alon Day hetzelfde. De Israëliër pakte zo zijn 22ste overwinning in de ‘NASCAR Whelen Euro Series’ en evenaart daarmee het record van Ander Vilarino.

Foto’s met dank aan NASCAR Whelen Euro Series

In die tweede race was Stienes, als derde gestart, thans goed op weg naar een podiumplaats. Tot hij aan het eind van het rechte stuk – tegen goed 250 per uur – van de baan werd geduwd door voormalig teamgenoot Nicolo Rocca. De Italiaan werd achteraf bestraft voor zijn manoeuvre, maar de podiumkansen van Longin waren verdwenen. Uiteindelijk werd hij als achtste geklasseerd.

“Dat scheelt maar vier punten met een podiumplaats, dus voor het kampioenschap is dat geen ramp”, analyseert Longin. “Bovenaan het kampioenschap staat alles dicht bij elkaar, en ik maak deel uit van die kopgroep. We hebben dus een goede uitgangspositie voor de laatste twee meetings in Valencia. De eerste twee races op donderdag en vrijdag leveren nog gewone punten op, tijdens de finales op zaterdag en zondag kan er dubbel worden gescoord. Daar mag je dus geen steek laten vallen. Maar goed, Valencia ligt me wel, en ik heb er altijd al graag gereden.”

Foto’s met dank aan NASCAR Whelen Euro Series

Ook Marc Goossens, in de #98 Ford Mustang van CAAL Racing, heeft er een niet onaardig weekend opzitten. Goossens finishte gisteren in de eerste race op een zevende plaats. In de race van vandaag deed ‘The Goose’ nog drie plaatsen beter, hij eindigde net naast het podium op een vierde plaats.

Foto’s met dank aan NASCAR Whelen Euro Series.

De jonge Simon Pilate heeft zich het voorbije weekend laten opmerken. Onze landgenoot, die in de EuroNASCAR 2 rijdt, kreeg de kans om zijn teamgenoot Patrick Lemarié te vervangen bij de EuroNASCAR Pro en de knaap uit Eigenbrakel deed dat helemaal niet onaardig. Wellicht was het in de race van zaterdag waar hij 13de eindigde, nog wat zoeken, maar in de race vandaag had hij het blijkbaar al gevonden. Pilate maakte indruk en eindigde op de zevende plaats, als laatste in het treintje van vier met Marc Goossens, Gianmarco Ercoli en Justin Kunz net voor hem.

De teams uit de Lagen Landen scoorden goed daar in het Kroatische Grobnik want ook Hendriks Motorsport viel met een tweede, een vierde en nog eens een tweede plaats in de EuroNASCAR Pro stevig in de prijzen, maar reed in de EuroNASCAR 2 de concurrentie letterlijk naar huis. In de race op zaterdag pakte Ghirelli de overwinning, gevolgd door Dauenhauer op P2 en Doubek op de vierde plaats. Vandaag deed het trio dat nog eens over, alleen was het volledige podium nu voor Hendriks Motorsport.

Dylan Derdaele, teamgenoot van Goossens, werd aan het stuur van zijn #98 Ford Mustang twee keer vijfde. Simon Pilate startte eveneens in zijn eigen reeks, hij eindigde gisteren op een achtste plaats en deed het vandaag één plaatsje beter.

Foto’s met dank aan NASCAR Whelen Euro Series

De Amerikaanse Julia Landauer mag eveneens tevreden zijn over haar weekend. De teamgenote van Stienes eindigde op de race op zaterdag op een zevende plaats en ook zij deed het vandaag één plaatsje beter door als zesde te eindigen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws