Sterk laatste weekend voor Magnus

De laatste ronde van het WTCR seizoen stond dit weekend op de planning in Motorland Aragon. Gilles Magnus had daar twee weken geleden al de Rookie Award gewonnen en dit weekend deed hij nog mee voor het kampioenschap. Daarin werd hij uiteindelijk vijfde. Het was Yann Ehrlacher die voor Cyan Racing Lynk & Co de jongste kampioen van de WTCR werd.

Race 1 begon regenachtig en dat was naar de zin van onze landgenoot. Hij reed zijn Comtoyou Racing Audi RS3 LMS naar een mooie derde plaats nadat hij vanop P8 mocht vertrekken. De overwinning in de ochtend was voor een waanzinnige Esteban Guerrieri die vanaf de zestiende plaats vertrok. Het podium werd vervolledigd door zijn teamgenoot bij ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda. Nestor Girolami reed van P11 naar de zilveren plak

’s Middags stond er geen maat op Yvan Muller in race 2. Hij reed van start tot finish aan de leiding en won voor Jean-Karl Vernay en Mikel Azcona. Gilles Magnus reed na de eerste bocht op plek twee, maar bij de herstart na een late safety car verloor hij nog twee plaatsen en moest hij zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Race drie verliep een stuk anoniemer voor Magnus in de Comtoyou Racing Audi RS3 LMS. Hij verloor een plaats en eindigde op P9. De winst was voor de polesitter Santiago Urrutia. Yann Ehrlacher maakte er een Cyan Performance Lynk & Co een-tweetje van. P3 was voor Jean-Karl Vernay in de Team Mulsanne Alfa Romeo Giulietta TCR.

foto met dank aan Motorland Aragon (facebook)

Gilles Magnus: “Een mooi einde van een fantastisch weekend en een uitzonderlijk seizoen, met een pole positie en vier podiumplaatsen. Al in mijn eerste jaar in de top 5 van een prestigieus wereldkampioenschap als het FIA WTCR finishen, dat doet dromen. Zeker omdat ik ook als eerste van de Audi-rijders kon finishen, voor heel wat meer ervaren rijders.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws