Net geen podium na straffe inhaalrace

Maar liefst zeven Belgen stonden aan de start in de 1000km van Paul Ricard. De race op Le Castellet was tevens ook de laatste in de GT World Challenge Europe 2020. De best geplaatste op P4 was de #32 Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS GT3. Voor hen begon de race rampzalig, want bij de start werden ze aangetikt en maakte Christopher Mies een 360. Hij maakte wel indruk want als hij de auto aan Charles Weerts gaf stond hij op P2. Weerts had het vervolgens wat moeilijk en viel terug naar P6, maar Vanthoor vertrok daarna furieus en pakte meteen P4 terug. Daar bleef de jonge Belg dan ook hangen en pakken ze dus net geen podiumplaats.

foto met dank aan GT World Challenge Europe (facebook)

De overwinning was na een bloedstollende thriller voor de #51 AF Corse Ferrari 488 GT3. Het was Alessandro Pier Guidi die tot in de laatste bocht moest vechten met de #12 GPX Racing Porsche 911 GT3-R (991.II) van Mathieu Jaminet.

In de verschillende klassen waren het ook gevechten tot in de laatste ronde. De Pro-Am was een prooi voor de #159 Garage 59 Aston Martin Vantage AMR GT3. Zij wonnen met zestien seconden voor de #77 Barwell Motorsport Lamborghini Huracan GT3 Evo. In De Silver Cup was de overwinning wel voor een Barwell Motorsport Lamborghini Huracan GT3 Evo, maar dan de #78. De Am klasse was voor de #108 CMR Bentley Continental GT3.

foto met dank aan GT World Challenge Europe (facebook)

De overige Belgen streden mee in de achterhoede. Al reed het team van Frederic Vervisch, de #66 Attempto Racing Audi R8 LMS GT3 even aan de leiding, maar door een Drive-through penalty voor het overschrijden van de track limits moesten zij uiteindelijk tevreden zijn met P9. Twee Belgen reden mee in de Silver cup, maar speelden geen rol van betekenis. Adrien de Leener werd met de #56 Dinamic Motorsport Porsche 911 GT3-R (991.II) zesde in de Silver cup en 23ste overall. P26 overall en P8 in Silver viel te beurt aan Baptiste Moulin van de #555 Orange 1 FFF Racing Team Lamborghini Huracan GT3 Evo.

foto met dank aan GT World Challenge Europe (facebook)

Twee Belgen haalden de finish niet. Maxime Soulet kwam helemaal niet aan rijden toe, want de #3 K-Pax Racing Bentley Continental GT3 was de eerste uitvaller van deze editie. Na slechts 24 ronden gaf de Bentley er de brui aan. De tweede uitvaller bij de Belgen was Louis Machiels. Hij streed lange tijd mee in de Pro-Am klasse maar moest de #52 AF Corse Ferrari 488 GT3 na 104 ronden parkeren in de pitlane na een crash.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws