SRT vice-kampioen bij de teams GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series en de opdracht tijdens de slotmanche dit weekend, op het prachtige Paul Ricard, was om de tweede plaats in de eindstand bij de teams veilig te stellen. Onder meer dankzij een beresterke Esteban Muth slaagde het team uit Merchtem daarin, waardoor de titel van vice- kampioen dus binnen is, eenzelfde titel die ook de Nederlander Bob Herber te beurt valt. Herber kon er om persoonlijke redenen niet bijzijn, maar wordt alsnog als tweede in het AM- kampioenschap gerangschikt. SRT sluit hiermee een sportief mooi seizoen af, een seizoen dat uiteraard omwille van de gekende redenen helemaal niet verliep zoals verhoopt op alle andere vlakken. Iedereen binnen het team kijkt uit naar een ander 2021, een jaar waarin de rijders, de teams en de fans weer op een gewone manier naar het circuit kunnen gaan en genieten van onze sport.

“Laat me daarom toe om eerst iedereen die bij het team betrokken is, op welke manier dan ook een gezond en mooi 2021 te wensen, en bij uitbreiding hetzelfde voor de hele autosportgemeenschap”, aldus Patrick Selleslagh, al decennia de drijvende kracht achter het Belgische team.

Sportief gezien trok SRT naar Paul Ricard met twee teams in de Silver-klasse, aan de ene zijde Kenneth Heyer en Esteban Muth en andere kant de Nederlanders Thierry Vermeulen en Max Koebolt. De Duitse routinier deed wat hij kon in de gele Mercedes AMG-GT4, maar het was toch vooral de jonge Belg Esteban Muth die zich in de kijker reed.

Patrick Selleslagh: “Esteban is eigenlijk net dat profiel van jonge rijder waarmee ik altijd graag gewerkt heb. Herinner u zoveel jaar geleden Maxime Soulet in onze Corvette C6.R en nog enkele andere jonge talenten die daarna hun weg gevonden hebben. Het is net door met zo’n kerels te werken dat je een heel team naar een hoger niveau tilt. Voor mij telt de snelheid op de piste uiteraard, maar ook de manier van werken binnen het team, een zekere bescheidenheid, maar ook de drang om te winnen en uiteraard op en top professionalisme. Ik hoop uit de grond van mijn autosporthart dat we kunnen blijven samenwerken en ik zal er alles aan doen om met Esteban volgend seizoen voor de titel in de GT4 European Series te wedijveren. Ook na al die jaren is de drang om me te meten met andere topteams erg groot.”

Esteban Muth en Kenneth Heyer werden in Frankrijk zevende en vierde, daar waar het Nederlandse duo een moeilijkere eerste race kende met een elfde plaats in de afrekening, maar zaterdagavond toonden ook zij goed uit de verf te komen, met een vijfde plaats.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws