Adrian Fernémont en Samuel Maillen met het nummer 1 in 2021

Ondanks de volharding en het enthousiasme van organisator DG Sport, bleek het onmogelijk om de Spa Rally te organiseren op 12 en 13 december. De Spa Rally zal uitgesteld worden naar een nader te bepalen datum in 2021. Dat betekent ook het einde van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020. Er zal dit seizoen, bij gebrek aan voldoende wedstrijden, reglementair geen Belgische titel worden toegekend.

Deze beslissing betekent dat het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 beëindigd is na twee wedstrijden, de Rally van Haspengouw, gewonnen door Ghislain de Mevius, en de Aarova Rally, gewonnen door Craig Breen.

Titelverdediger Adrian Fernémont scoorde echter het maximaal aantal punten voor het Belgisch kampioenschap. Bij gebrek aan een Kampioen van België 2020, zullen Adrian Fernémont en Samuel Maillen als titelhouders van 2019 ook in het Jobfixers Belgian Rally Championship 2021 met startnummer 1 rijden. Toevallig stonden ze na twee wedstrijden ook aan de leiding in de tussenstand van dit jaar.

Ondertussen wordt door de promotor en RACB Sport al druk gewerkt aan de plannen voor 2021. Daarover binnenkort meer.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws