Montoya volledig seizoen in WEC met DragonSpeed

Voormalig Formule 1-coureur en tweevoudig winnaar van de Indy 500, Juan Pablo Montoya komt volgend jaar een volledig seizoen in actie in het FIA World Endurance Championship. De Colombiaan, die dit jaar met DragonSpeed deelnam aan de ’24 Hours of Le Mans’, krijgt in de LMP2 ORECA-07 het gezelschap van Henrik Hedman en Ben Hanley.

“Wel, ik ben enorm verheugd om volgend jaar het volledige seizoen in de FIA WEC bij DragonSpeed te rijden. Ik heb dit jaar in Le Mans een geweldige tijd bij het team gehad en ik kijk er naar uit om terug op heel wat van die klassieke locaties te racen samen met zo een geweldige groep mensen,” aldus Montoya.

Ook teambaas Elton Julian is in zijn nopjes: “Hoe kan het ook anders? Schitterend dat ik deze aankondiging nu al kan doen. Henrik en Ben zijn terug samen en daar Juan bij, die over zo’n ongelooflijke ervaring beschikt, dat geeft me een bijzonder goed gevoel en vertrouwen in de mogelijkheden volgend jaar. We zullen zeker strijden om de titel!” besluit de teambaas.

Foto met dank aan Frederik Herregods.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Reactie Sébastien Ogier en Elfyn Evans

Beide heren maken nog kans op de wereldtitel, de proeven morgen op de besneeuwde bergwegen zijn het ideale terrein om het duel...

Dani Sordo neemt de leiding over van Esapekka Lappi

Vijf proeven stonden er vandaag op de planning, vijf proeven vol valstrikken door het vele water dat zorgt voor aquaplanning. Zowel Neuville...

Pech voor Longin in de NWES

Ronde zeven van het Nascar Whelen Euro Series vinden plaats op het circuit Ricardo Tormo in Valencia. Deze morgen vond daar de...

Thierry Neuville in de fout

Vier proeven ver zijn we in Italië en er is drama op te tekenen bij Hyundai. Thierry en Nicolas kregen deze morgen...

BMW wil zich focussen op productie

Na zeven succesvolle jaren beëindigt BMW Group zijn deelname aan het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap aan het einde van het komende...

Van Loon bereidt zich voor op Dakar 2021 in Saudi-Arabië

Om zich optimaal voor te bereiden op Dakar 2021, neemt Erik van Loon deel aan de Hail Baja's. De twee rally's worden...

Gerelateerd nieuws