De Hundred Series by BGDC maakt er een ‘Super Season’ van

Net als de andere organisatoren en promotoren, moesten die van de Hundred Series by BGDC stevig nadenken in de afgelopen weken. De opeenvolgende afgelastingen van meerdere meetings, een gevolg van de wereldwijde gezondheidscrisis, hebben tot onze grote droefenis het seizoen 2020 herleid tot die ene wedstrijd, verreden afgelopen 22 augustus op het circuit van Zolder. Het is in die omstandigheden dat een kampioenschap van het type ‘Super Season’, gespreid over de jaren 2020 en 2021, het levenslicht zag en leidde tot een kalender die deze week werd voorgesteld in de werkgroep ‘circuit’ van de RACB.

“Het is uiteraard ondenkbaar dat we titels gaan toekennen op basis één enkele wedstrijd, en het idee van een competitie die over twee kalenderjaren wordt gespreid, werd eerder al geopperd”, verduidelijkt Patrick Van Billoen in naam van de Hundred Series by BGDC. “We hebben ons dus de afgelopen weken bezig gehouden met het fijn stemmen van het programma voor 2021, aan hetwelk wij de race van Zolder, die afgelopen zomer werd gehouden, toevoegen. Het is een oplossing die ons het meest correct lijkt en die het merendeel van onze deelnemers zullen appreciëren.”

De kalender ziet er als volgt uit:

“Vanuit puur sportief oogpunt zijn er een aantal zaken die nog moeten bijgesteld worden, zoals de talrijke jokers, en die zullen afhangen van het uiteindelijke format in de Magny-Cours Cups”, vervolgt Patrick Van Billoen. “En zoals de traditie het voorschrijft zal de laatste meeting van het seizoen, de Franco 200, een dubbele puntentelling kennen. Het zit er dus in dat de debatten open zullen blijven tot de laatste finishvlag van het seizoen is gezwaaid…”

Aan de technische kant, net als aan de sportieve, bevestigen de Hundred Series by BGDC het behoud van de reglementen, en dat is uiteraard voor de hand liggend in deze periode die al meer dan woelig genoeg is.

‘See you in Zolder’ … in maart 2021 … take care.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Reactie Sébastien Ogier en Elfyn Evans

Beide heren maken nog kans op de wereldtitel, de proeven morgen op de besneeuwde bergwegen zijn het ideale terrein om het duel...

Dani Sordo neemt de leiding over van Esapekka Lappi

Vijf proeven stonden er vandaag op de planning, vijf proeven vol valstrikken door het vele water dat zorgt voor aquaplanning. Zowel Neuville...

Pech voor Longin in de NWES

Ronde zeven van het Nascar Whelen Euro Series vinden plaats op het circuit Ricardo Tormo in Valencia. Deze morgen vond daar de...

Thierry Neuville in de fout

Vier proeven ver zijn we in Italië en er is drama op te tekenen bij Hyundai. Thierry en Nicolas kregen deze morgen...

BMW wil zich focussen op productie

Na zeven succesvolle jaren beëindigt BMW Group zijn deelname aan het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap aan het einde van het komende...

Van Loon bereidt zich voor op Dakar 2021 in Saudi-Arabië

Om zich optimaal voor te bereiden op Dakar 2021, neemt Erik van Loon deel aan de Hail Baja's. De twee rally's worden...

Gerelateerd nieuws