De Lamborghini Huracán STO – Super Trofeo Omologata: een beest voor op de weg

Automobili Lamborghini presenteert : een op de weg gehomologeerde supersportwagen geïnspireerd op het race-erfgoed van Lamborghini Squadra Corse’s unieke raceserie met Huracán Super Trofeo EVO, evenals de drievoudige 24 Hours of Daytona -winnende en tweemaal 12 uur Sebring-winnende Huracán GT3 EVO.

Met zijn atmosferische V10-motor van 640 pk (470 kW) die 565 Nm produceert bij 6.500 tpm, levert de achterwielaangedreven Huracán STO een opwindende acceleratie van 0-100 km/u in 3,0 seconden, 0-200 km/u in 9,0 seconden en een topsnelheid van 310 km/u. Zijn hart klopt echter met de opwinding en emotie van een raceauto. Superieure aerodynamische efficiëntie, uitgebreid gebruik van lichtgewicht materialen, onbelemmerde besturing en eersteklas remprestaties, zorgen ervoor dat de Huracán STO de emotie van een circuitervaring op elke wegrit levert.

“De Huracán STO is de puurste incarnatie van het Lamborghini Squadra Corse-erfgoed, waarbij technologieën rechtstreeks worden overgedragen van de Huracán Super Trofeo EVO en voortbouwt op de unieke prestatie van de Huracán GT3 EVO om drie opeenvolgende keren te winnen in de Daytona 24 uur”, aldus Automobili Lamborghini Chairman en CEO , Stefano Domenicali. Maurizio Reggiani, Chief Technical Officer voegde toe: “De Huracán STO levert alle opwinding van een prachtig uitgebalanceerde, lichtgewicht en aerodynamisch superieure supersportwagen, die het rijgevoel en de opwinding van Super Trofeo weerspiegelt en perfect is afgesteld voor ‘s werelds meest veeleisende circuits, maar gemaakt voor de weg. De uitgebreide technische oplossingen en intelligentie die zijn opgedaan met zowel onze Super Trofeo- als GT3-programma’s zijn verfijnd en belichaamd in de Huracán STO, waardoor de piloot de emoties van een coureur dagelijks kan ervaren in een Lamborghini-supersportwagen die legaal is voor de weg. ronderecords maken. “

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Grégoire Munster is er klaar voor

Grégoire Munster en Louis Louka gaan eind deze week de strijd aan voor de titel in het ERC1 Junior kampioenschap, we wensen...

DS Automobiles en Techeetah terug klaar om te winnen!

In een Parijse studio in de buurt van het hoofdkantoor in Versailles, bevestigden DS Automobiles en zijn partner TECHEETAH vandaag opnieuw hun...

BRC 2021 met 9 rally’s, waarvan er 6 meetellen

Binnen twee weken had het doek moeten vallen over het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 in de Spa Rally, maar helaas moest...

Vier vragen aan Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne staat op het punt zijn derde seizoen in het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap aan te vatten. In de loop...

RX Duitsland geannuleerd, Kristoffersson kampioen

De organisatie van het 'FIA World Rallycross Championship' heeft vandaag laten weten dat nu ook de laatste manche, de 'World RX of...

ConXioN Omloop van Vlaanderen nu al klaar voor 61ste editie in 2021

De Omloop is nu al klaar om zijn plaats op de BRC-kalender in 2021 terug in te nemen, op 3 en 4...

Gerelateerd nieuws