ERC 1 junior titel, strijd tussen Grégoire Munster en Oliver Solberg

Volgende week staat de laatste wedstrijd van het ERC 2020 op de agenda, Rally Islas Canarias. We trekken Spaanse oorden op voor een goeie 200km bochtige asfaltwegen tegen de klok, tellen we de verbinding er bij dan komen we aan 559,51 kilometer. Zeventien proeven verdeelt over twee dagen, negen op vrijdag en acht op zaterdag. (timing)

De deelnemerslijst is eentje om u tegen te zeggen, maar liefst 39 R5 wagens komen aan de start. We zien onder andere Alexey Lukyanuk, Oliver Solberg, Craig Breen, Andreas Mikkelsen, Marijan Griebel, Yoann Bonato, Adrien Fourmaux, Llarena Efrén die de strijd zullen aangaan, maar we zien ook Belgische deelnemers op de lijst. (klik)

Grégoire Munster en Louis Louka staan voor een heuse uitdaging, de strijd aangaan tegen Oliver Solberg voor de titel bij de junioren. Grégoire en Louis hebben 125 punten, dat is net één puntje meer dan Oliver Solberg. En ook in het algemene klassement zien we beide heren terug in de top drie, daar staat Solberg op plaats twee en Munster op plaats drie. Er staat heel wat op het spel dus!

Renaud Jamoul leest de nota’s voor Adrien Fourmaux in de Ford Fiesta Rally 2 van M-Sport, terwijl André Leyh dit zal doen voor Bertrand Pierrat in de Hyundai i20 R5.

Amaury Molle in de Peugeot 208 R2 en Charles Munster in de Peugeot 208 Rally4 gaan beide terug de strijd in een eveneens goed gevulde klasse RC4. (klik)

Het ERC heeft dit jaar heel mooie wedstrijden opgeleverd en we hadden graag dit kampioenschap verwelkomt in Spa zoals voorzien was. Door gekende redenen gaat dit echter niet door, laat ons daarom niet minder supporteren voor de Belgen komend weekend!!! We zorgen voor regelmatige updates.

Alle info

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws