Sébastien Loeb met nieuw team aan de start in de Dakar 2021

Bahrain Raid Xtreme, de naam van een ambitieus nieuw team die zijn opwachting zal maken tijdens de Dakar 2021. BRX is opgericht door Prodrive International, een samenwerkingsverband tussen Prodrive en Mumtalakat, het soevereine vermogensfonds van het Koninkrijk Bahrein. Niemand minder dan David Richards staat aan het hoofd van dit team en wil er een echt succes van maken.

David Richards: “Het mooie van de Dakar en zijn technische voorschriften is de vrijheid die hij je geeft. Het scala aan vaardigheden dat we bij Prodrive hebben, is goed voor ons om de auto vanaf nul te ontwikkelen. Als je naar een nieuwe categorie autosport gaat met vaste concurrenten die veel ervaring hebben, mag je niet zelfgenoegzaam zijn, je moet accepteren dat er veel te leren valt. We zullen de komende maanden enkele duizenden kilometers testen en ik twijfel er niet aan dat we in januari 2021 competitief zullen zijn, maar de Dakar Rally is een lang evenement en er kan van alles gebeuren, dus je moet realistisch zijn over je winnende opties. Ik zal teleurgesteld zijn als, wanneer je aan de startlijn zit, iedereen ons niet als een potentiële winnaar ziet.”

Dat ze het menen kunnen we ook afleiden uit de twee piloten die werden aangetrokken, niemand minder dan Sébastien Loeb en Nani Roma.

De wagen waarmee ze de strijd aangaan is voorzien van een V6-turbomotor, goed voor een slordige 400pk en dit met een gewicht van 1850kg. Om de grotere afstanden te kunnen afleggen tijdens de Dakar Rally kan de wagen 500 liter brandstof vervoeren.

Bahrain Raid Xtreme

Foto: FB Sébastien Loeb

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws