RX Duitsland geannuleerd, Kristoffersson kampioen

De organisatie van het ‘FIA World Rallycross Championship’ heeft vandaag laten weten dat nu ook de laatste manche, de ‘World RX of Germany’, omwille van het coronavirus, geannuleerd is. Dat maakt dat de huidige leider in het kampioenschap, Johan Kristoffersson, uitgeroepen wordt tot wereldkampioen 2020. Bij de teams gaat de titel naar KYB Team JC.

Foto’s met dank aan het FIA World Rallycross Championship, media office.

Er werden thans nog een aantal opties onderzocht in de hoop het evenement alsnog te kunnen laten doorgaan, maar uiteindelijk bleek dat niet mogelijk te zijn.

“We keken eigenlijk allemaal uit naar deze première hier op ons circuit,” laat algemeen directeur van de Nürburgring, Mirco Markfort, weten. “Hetgeen het World RX kampioenschap omvat en voorstelt had een mooie aanvulling op het portfolio van het circuit kunnen worden, maar de genomen beslissing is in de huidige omstandigheden in feite de enige correcte, maar we kijken met z’n allen uit naar de editie van volgend jaar natuurlijk!”

“We wensen Johan en het KYB Team JC van harte proficiat te wensen met de behaalde titels,” aldus Paul Bellamy, Senior Vice President Motorsports Events IMG. “Ondanks het feit dat de annulatie de enige en juiste beslissing, teleurstelling is er altijd wanneer een event niet kan doorgaan. Maar, we zijn erg trots op het afgelopen seizoen want het was niet altijd even makkelijk. Onze grote dank gaat dan ook uit naar de organisatoren, partners en fans voor hun geduld en ondersteuning.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws