De World RX Benelux keert terug naar Mettet in een gloednieuw format

Het Circuit Jules Tacheny davert tijdens het weekend van 17 en 18 augustus op het ritme van de World RX of Benelux. Met de introductie van het nieuwe ‘Battle of Technologies’-format belooft het duel tussen elektrische en verbrandingsmotoren een bijzonder spektakel te worden.

De World RX of Benelux is deze zomer terug op het legendarische Circuit Jules Tacheny in Mettet. Bereid je op 17 en 18 augustus voor op een buitengewoon weekend dat wordt aangekondigd als een keerpunt in de geschiedenis van het World Rallycross Championship.

Voor deze editie van 2024 innoveert de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) met de lancering van de “Battle of Technologies”, een format dat ontworpen is om de confrontatie tussen voertuigen met verbrandingsmotor en hun elektrische tegenhangers te benadrukken, in de categorie World RX. Dit initiatief ligt in lijn met de wil in de motorsport om naar een schoner tijdperk toe te werken, terwijl de spanning en adrenaline van het racen behouden blijven.

Freddy Tacheny (voorzitter van de VZW RUMESM): “Het is een eer om ons land de komende vier jaar in de schijnwerpers te zetten met de WRX. Deze eerste ‘Battle of Technologies’ tussen elektrische en verbrandingsmotoren op ons prachtige circuit zal de toeschouwers ongetwijfeld in vervoering brengen.”

Heikki Sermon (organisator): “De Battle of Technologies betekent een grote stap voorwaarts in de autosport. Met elektrische auto’s, alternatieve brandstoffen en verbrandingsmotoren wacht deze discipline een spannende toekomst. Het is een unieke kans om in competitieverband van dichtbij kennis te maken met baanbrekende technologieën.”

Denis Freres (voorzitter van de Autosport): “Zoals elk jaar is de organisatie van een ronde van het FIA World Rallycross Championship in Mettet een bron van immense trots voor al onze vrijwilligers en voor iedereen die op welke manier dan ook bijdraagt aan het goede verloop van dit inmiddels legendarische evenement, dat hun toewijding en de uitmuntendheid van hun werk benadrukt.”

(foto’s persbericht Rallycross Promotor GmbH)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws