Vier Aston Martins in drie verschillende klassen voor Comtoyou Racing

Na maanden intense voorbereiding gaat het seizoen 2024 van Comtoyou Racing dit weekend officieel van start. Van 5 tot 7 april wordt op Circuit Paul Ricard de openingsmanche van de Endurance Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS verreden. Voor Comtoyou Racing is deze wedstrijd over drie uur niet alleen de eerste van het seizoen, maar ook de start van een nieuw avontuur in samenwerking met een nieuwe partner, Aston Martin Racing.

“We zijn heel blij dat we vier Aston Martins Vantage GT3 in de Fanatec GT World Challenge Europe kunnen laten rijden”, lacht team principal Jean-Michel Baert. “Het is het mooiste GT3-kampioenschap. Het niveau is er ontzettend hoog, de races felbevochten en we weten dat het een serieuze uitdaging wordt. Maar dat motiveert ons alleen maar meer! Na ons mooie GT3-debuut vorig jaar willen we op ons elan doorgaan, met een wagen in Pro, twee in Silver Cup en één in Bronze Cup.”

Zoals eind februari al werd aangekondigd laat Comtoyou Racing op de Aston Martin Vantage GT3 #007 een ‘Dream Team’ rijden. De Denen Nicki Thiim en Marco Sørensen, Aston Martin-wereldkampioenen FIA WEC in GTE Pro, delen de auto met de nieuwe fabrieksrijder Mattia Drudi, vorig jaar kampioen in de Sprint Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe. Het team heeft duidelijke ambities: voorin meestrijden!

Jonge rijders helpen zichzelf te ontwikkelen, dat is al altijd een doel van Comtoyou Racing geweest. Ook in 2024 is dat het geval, met twee wagens in de Silver Cup. Op de eerste, de wagen met het nummer #12, onder andere Nicolas Baert. Als kampioen in de Gold Cup van 2023 mikt hij deze keer op de titel in de Silver Cup. De 22-jarige uit Waterloo krijgt het gezelschap van een andere Belg: Esteban Muth. Na zich in de DTM te hebben onderscheiden – hij kreeg er zelfs de bijnaam ‘The Overtaker’ – had de 22-jarige Brusselaar geen groot programma in 2023. Dit jaar maakt hij een comeback, met de ambitie om zich op de internationale racescene in de kijker te rijden. De derde rijder op de #12 wordt Sebastian Øgaard. De 20-jarige Deen komt uit de eenzitterij, finishte vorig jaar derde in de Eurocup-3 en maakt dit seizoen voor het eerste kennis met de GT3-racerij.

Ook op de tweede wagen in de Silver Cup, de #21, steken twee Belgen. Sam Dejonghe was al actief in 2023 – hij werd toen vicekampioen in de Silver Cup in Endurance – en wordt op zijn 32ste zowat de kapitein van het trio. Hij begeleidt vooral de jonge Matisse Lismont (19), die zijn debuut in GT3 maakt. Het duo krijgt het gezelschap van de Brit Charles Clark (23), vicekampioen in de GT4-categorie in British GT in 2023.

Comtoyou Racing maakt tenslotte ook zijn debuut in de Bronze Cup, een categorie waarin een professionele rijder team vormt met een semiprofessionele (Silver) en een amateur-rijder (Bronze). Ook hier vinden we Belgische rijders terug. Nadat hij meer dan eens zijn talent aan het stuur van een Porsche Cup liet zien gaat John de Wilde nu een nieuwe uitdaging aan in het meest competitieve GT3-kampioenschap van de planeet. De Gentenaar kan rekenen op de ervaring van zijn twee teammaats. Als specialist in de prototyperacerij, met drie titels van vicekampioen in de European Le Mans Series, wil de Nederlander Job Van Uitert ook zijn kunnen in de GT3 tonen. De Silver-rijder is een bekende naam bij Comtoyou Racing. Kobe Pauwels, de revelatie van TCR Europe 2023 met zes overwinningen en een derde plaats in de eindstand, proefde eerder al van de GT3-racerij, toen hij vorig jaar voor Comtoyou Racing in actie kwam tijdens de race op de Nürburgring. Dit jaar werkt de jongeman uit Leopoldsburg een volledig seizoen af.

“We hebben hard gewerkt om onze teams samen te stellen, want we willen dat elk trio in zijn klasse competitief voor de dag kan komen”, benadrukt team manager François Verbist. “En ik ben trots op het resultaat! Het is een mix van professionele rijders en jonge wolven met veel zegehonger. Bovendien gaan we ook voor de eerste keer in de Bronze Cup aan de slag. We hadden eerlijk gezegd graag nog wat meer voorbereidingstijd gehad, maar Circuit Paul Ricard is een mooie plek om ons seizoen op gang te trekken en onze rijders het nodige vertrouwen te laten opbouwen.”

Na de endurancerace over drie uur op Circuit Paul Ricard werkt de Fanatec GT World Challenge Europe begin mei zijn eerste Sprint Cup-meeting af. De Comtoyou Racing teams voor dat kampioenschap worden later bekend gemaakt. In afwachting: afspraak op Circuit Paul Ricard, ter plaatse of via de livestream op het YouTube-kanaal van GT World. U kan er de eerste wedstrijd van Comtoyou Racing met Aston Martin live en integraal volgen!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws