WRC: Hyundai of Toyota – Andrea of Tommi

Het WRC seizoen 2020 zit er bijna op, nog één wedstrijd staat er op de agenda van de teams, Monza! Zeven wedstrijden in totaal zullen dit jaar beslissen over de titel, en dit zowel bij de rijders als bij de constructeurs. Bij de constructeurs is de strijd belange nog niet gestreden, verre van. Hyundai staat aan de leiding met slechts zeven punten voorsprong op Toyota, het kan dus nog alle kanten op wetende dat er nog 43 punten te verdienen zijn.


Andrea Adamo versus Tommi Mäkinen

Andrea: “We beginnen aan de laatste ronde van een veeleisend en lastig seizoen met een zeer belangrijke taak voor ons: het verdedigen van de titel van onze constructeur. Op papier hebben we een voorsprong van zeven punten, maar dit betekent niks. We kunnen er niet vanuit gaan dat alles vanzelfsprekend zal verlopen. We hebben drie teams die dit jaar allemaal hebben laten zien dat ze kunnen winnen. We zullen hard moeten werken en blijven aanvallen tot aan de finish van de Power Stage. We hebben het zelf in handen! “

Tommi: “We wilden dit seizoen allemaal, indien mogelijk, zien eindigen met een nieuwe rally – met dank aan iedereen die heeft geholpen om dit mogelijk te maken. Het format zal een beetje anders zijn dan we gewend zijn. Ik denk dat de etappes in de bergen bijzonder uitdagend zullen zijn voor de teams, omdat ze nieuw zullen zijn voor iedereen. Onze piloten hebben niet zo veel ervaring met de auto op asfalt, maar we hebben ons zo goed mogelijk voorbereid op deze rally, inclusief onze pre-event test deze week. Het ziet er goed uit voor Elfyn of Seb om het rijderskampioenschap te winnen en ze zullen allebei onze volledige steun krijgen. De constructeurstitel is ook nog steeds erg open, dus we moeten tot aan de finish pushen voor het beste resultaat. “

Stand voor aanvang van Monza:

1.Hyundai Shell Mobis WRT – 208 punten
2.Toyota Gazoo Racing WRT – 201 punten
3.M-Sport Ford WRT – 117 punten
4.Hyundai 2C Competition – 8 punten

Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws