106 jaar Maserati, van A tot Z

Maserati heeft dit jaar een nieuw hoofdstuk aan zijn historie toegevoegd, waarin het verleden en de toekomst samensmelten. Vandaag is het merk jarig en viert Maserati zijn oprichting en een historie die meer dan een eeuw teruggaat. Precies 106 jaar geleden bundelden Alfieri Maserati en zijn broers Ettore en Ernesto hun krachten voor de oprichting van ‘Alfieri Maserati’, aan de via de’ Pepoli 1A in het hart van Bologna.

Met ‘Maserati van A tot Z’ creëert Maserati een visuele reis aan de hand van een stroom aan beelden die samen een spannend verhaal vertellen, over het DNA van het merk en dienst niet-aflatende zucht naar prestaties, innovatie en exclusiviteit. Op alfabetische volgorde weerspiegelen de beelden wat Maserati in het verleden was en waar het merk in de toekomst naartoe gaat.

“We bouwen aan de toekomst op de roots van onze historie,” verklaart Maserati CEO Davide Grasso. “2020 markeert de start van een nieuw tijdperk voor ons merk en we moeten nu meer dan ooit authentiek blijven en vast blijven houden aan de tijdloze waarden van ons merk, om vol verve de uitdagingen aan te gaan die vóór ons liggen. Voor Maserati is dit het moment om te bouwen aan onze toekomst.”

De film ‘Maserati A-Z’ is een ode aan het merk met de Drietand. Een kort video die de vele facetten van Maserati’s DNA belicht. De verhaallijn is gebaseerd op de letters van het alfabet en vormt een perfecte vertegenwoordiging van Maserati’s verleden, heden en toekomst.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws