Rijdt Stoffel Vandoorne straks de Sakhir GP?

Lewis Hamilton mist de komende Sakhir Grand Prix F1 in Bahrein dit weekend. Dat nieuws maakte de Formule 1 deze morgen bekend. Reden: de wereldkampioen heeft positief getest op COVID-19 en mag logischerwijs niet starten. Of Hamilton, die naar verluidt niet overdreven veel hinder van de ziekte heeft, in orde gaat geraken voor de laatste race in Abu Dhabi is op dit moment ook nog een groot vraagteken, mede omwille van de strikt opgelegde maatregelen.

En dat brengt ons bij dat volgende groot vraagteken. Wie gaat Hamilton vervangen? De Belgische autosport- en F1-liefhebbers scanderen natuurlijk maar één naam en dat is die van onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Vandoorne, nog steeds officiële reserverijder bij Mercedes, zou bijgevolg op papier de juiste keuze zijn. Onze landgenoot zit momenteel nog in Spanje, waar hij in Valencia aan het testen is voor de Formule E, maar Stoffel zou zoals initieel gepland vandaag nog naar Bahrein afzakken. Vandoorne beschikt over heel wat ervaring in de F1 alsook in de simulator van Mercedes, maar ook de namen van George Russel, momenteel bij Williams, en Nico Hulkenberg worden genoemd.

Foto met dank aan Stoffel Vandoorne Official Supporters Club / Facebook.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws