De weddenschap: nieuw ‘Land Rover X Elliot Brown’-horloge inspireert race van recordhouder tegen de Defender

Het nieuwe horloge ‘Land Rover x Elliot Brown Holton Professional’ heeft zijn robuustheid bewezen in een unieke race.

Elliot Brown bouwt de sterkste horloges ter wereld. Ze worden gebruikt door organisaties als Mountain Rescue en gespecialiseerde eenheden van de Britse strijdkrachten. Land Rover bouwt al sinds 1948 rasechte terreinwagens die geen enkele uitdaging uit de weg gaan. Die bijzondere afkomst en gemeenschappelijke filosofie vormden de perfecte katalysator voor de samenwerking om dit bijzondere horloge te maken.

Guinness World Record-roeier Arthur Chatto daagde stuntvrouw en W Series-pilote Jess Hawkins uit, met zijn special edition-horloge als inzet. Hij nam het te voet op tegen Jess in haar Land Rover Defender 110 en de winnaar mocht het horloge houden.

Arthur wedde dat hij sneller aan de eindmeet zou zijn dan Jess met haar Defender. De inzet: zijn horloge. Het horloge gaf geen krimp toen het in een rivier werd gegooid en op een modderig pad werd overreden door de Defender van Jess. Maar wie mag het houden?

Het horloge ‘Land Rover x Elliot Brown Holton Professional’ is gebaseerd op het originele ‘Elliot Brown Holton Professional’-horloge, dat werd ontwikkeld in samenwerking met een gespecialiseerde tak van het Britse leger. Het horloge is gebouwd om de meest extreme omgevingen het hoofd te bieden en verlegt grenzen op het vlak van capaciteiten en duurzaamheid.

Arthur Chatto zei: “Ik wist dat Jess Hawkins het onderste uit de kan zou halen om te proberen mijn ‘Land Rover x Elliot Brown Holton Professional’-horloge te winnen. Ze is een stuntvrouw en een racepilote, dus het is het perfecte horloge voor haar.

Nadat ik een wereldrecord roeien rond Groot-Brittannië heb gevestigd met dit horloge rond mijn pols, weet ik hoe sterk het horloge is, en ik was dan ook vastbesloten om het te houden.”’

Jess Hawkins: “Ik heb de uitdaging van Arthur Chatto met plezier aangenomen. De nieuwe Land Rover Defender en het ‘Land Rover x Elliot Brown Holton Professional’-horloge zijn een perfect duo: ze zijn allebei zo robuust als ze eruitzien en mogen allebei gezien worden.”

Arthur Chatto gebruikte zijn ‘Land Rover x Elliot Brown Holton Professional’ in juli 2020 als officiële timer voor zijn ‘GB Row Challenge’, een roeitocht van 3.200 kilometer rond de Britse kust, en een ware test van kracht en uithoudingsvermogen. Het vierkoppige team was het jongste dat de afstand afwerkte.

Het ‘Land Rover x Elliot Brown Holton Professional’-horloge maakt deel uit van de ‘Above and Beyond’-collectie van Land Rover, bestaande uit technische kleding en uitrusting. Het horloge kost in het VK 499 pond. Het wordt wereldwijd verkocht via de Land Rover-concessiehouders.

Persbericht Land Rover België.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws