Dynamixx lanceert ‘Winter Endurance Championship’

Simracen zit volop in de lift, getuige de vele e-sports wedstrijden die we dit jaar al hebben mogen aanschouwen tijdens dit bijzondere jaar. Dynamixx, dat eerder al in samenwerking met Simracersworld online kampioenschappen organiseerde, presenteert nu met trots zijn virtuele Dynamixx Winter Endurance Championship (DWEC).

Waar Covid-19 wereldwijd zorgde voor een ingekort circuit-seizoen, ging de aandacht volop naar het E-sports gebeuren met o.a. een volledig virtueel NLS (beter gekend als VLN) kampioenschap alsook de 24u van Le Mans waar tal van grote internationale namen aan de start stonden. Ook de Dynamixx 6 Hours of Spa, waar maar liefst 46 teams aan de start zullen staan, was op minder dan een week uitverkocht.

“Het idee groeide uit een 6-uurs race op het Belgische Spa-Francorchamps, die in no-time was uitverkocht”, vertelt Jochen Lenaerts van Dynamixx. “Het was dan ook niet meer dan een logisch gevolg om een winterkampioenschap te lanceren waar teams van minimum twee piloten met elkaar kunnen strijden in langeafstandsraces. Technologie staat niet stil, ook niet in de virtuele wereld. Op een mum van tijd kwamen er tal van nieuwe wagens bij in iRacing, het Amerikaanse platform dat we naar goede gewoonte zullen gebruiken. De grote nieuwigheid in het DWEC is dat waar we in het verleden met GT3 bolides streden, teams nu maar liefst kunnen kiezen uit drie verschillende klassen en zeven verschillende bolides!”

Zoals de naam wellicht al deed vermoeden, baseert het Dynamixx Winter Endurance Championship zich op het sportscar gebeuren, en meer bepaald op dat van over de grote plas. Net zoals dat in het IMSA WeatherTech kampioenschap het geval is, vormt de LMP2 categorie de hoofdklasse, aangevuld met GTE en GT3/GTD bolides.

De aftrap zal op 05/12 worden gegeven op Spa, waarna het de beurt valt aan Barcelona begin januari 2021. De teams trekken daarna in de maanden februari en maart respectievelijk naar Suzuka en Imola, alvorens het seizoen af te sluiten met een grand cru: de 12u van Daytona midden april.

De wedstrijden zullen steeds op zaterdag worden verreden, waarbij de start van de race zal worden gegeven om klokslag 16u. Naar goede gewoonte zal SimracersworldTV de live uitzendingen met commentaar op YouTube verzorgen. De bolides waaruit kan worden gekozen zijn de Dallara P217 in LMP2; Ferrari, Porsche, Corvette of BMW in de GTE klasse en tot slot Mercedes of Audi in de GT3/GTD klasse.

Onder de deelnemers konden we al vast enkele mooie namen uit het (inter)nationale
autosportlandschap noteren zoals fabrieksrijders Frédéric Vervisch en Mirko Bortolotti, alsook enkele bekende namen van bij ons zoals o.a. Kobe Claes, Gregory Eyckmans, Steven Dewulf, …

Afspraak dus volgende zaterdag voor de eerste race van het winterseizoen. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden voor het kampioenschap via http://bit.do/DWEC.

Voor race-simulatoren en toebehoren kan u steeds terecht op www.dynamixx.be.

Persbericht en foto’s met dank aan Dynamixx.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws