SRO Motorsports Group benoemt AWS tot zijn wereldwijde technologieleverancier

SRO Motorsports Group heeft Amazon Web Services (AWS) benoemd tot zijn wereldwijde technologieleverancier als onderdeel van een verbeterde samenwerking tussen de twee organisaties.

De nieuwe overeenkomst zal SRO-series over de hele wereld zien profiteren van de toonaangevende suite van clouddiensten, artificiële intelligentie (AI) en machine learning (ML) geleverd door AWS. Dat levert een uitzonderlijke ervaring op voor teams, coureurs en fans.

Het is de nieuwste ontwikkeling in een relatie die in 2019 begon en vorig jaar groeide toen AWS werd benoemd tot titelpresentator van GT World Challenge. Deze overeenkomst zal worden voortgezet tijdens het komende seizoen wanneer Fanatec GT World Challenge Powered by AWS uitbreidt naar een vierde continent. Australië is een aanvulling op de gevestigde series in Europa, Azië en Amerika.

Verdere ontwikkelingen in 2021 zullen voortbouwen op de aanzienlijke vooruitgang die vorig jaar is geboekt, waaronder het nieuwe en innovatieve RaceVision Powered by AWS-concept. Met realtime inzichten die vanuit elke auto naar de AWS-cloud werden gestreamd, werd een schat aan informatie, zoals topsnelheden en bochtengegevens, gecommuniceerd via graphics op het scherm. Daardoor werd een meer meeslepende ervaring voor fans gecreëerd.

Stephane Ratel, SRO Motorsports Group Founder & CEO: “We zijn erg blij dat we onze samenwerking met AWS dit seizoen verder kunnen versterken. Zij hebben vorig jaar een belangrijke rol op zich genomen en hun expertise heeft tot geweldige resultaten geleid op verschillende gebieden, van cloud hosting services tot race-uitzendingen. Als wereldwijde technologieleverancier van SRO Motorsports Group zullen ze een nog grotere rol spelen in onze plannen voor 2021. In een tijd waarin Fanatec GT World Challenge Powered by AWS uitbreidt naar een vierde continent, is onze relatie met een hoogopgeleid merk als AWS crucialer dan ooit.”

CJ Moses, AWS Deputy CISO en VP of Security Engineering: “AWS werkt samen met ’s werelds meest gerenommeerde sportcompetities om hun data beter te begrijpen en erop te innoveren met behulp van ons diepe portfolio van machine learning-diensten. Met deze overeenkomst zal AWS onze toonaangevende cloudtechnologie leveren aan SRO Motorsports Group. Daarmee breiden we onze relatie verder uit om analyses van de prestaties van motorsporten te leveren. We werken ook samen om, de manier waarop mensen GT-races ervaren, te verbeteren door meer boeiende inhoud en meer inzichten te bieden aan fans. De breedte en diepte van AWS’s diensten, onze bewezen ervaring in sport analytics, en onze niet aflatende focus op innovatie geeft SRO de mogelijkheid om een geheel nieuw perspectief en laag van betrokkenheid van fans te brengen naar sportwagen racen wereldwijd.”

(Persbericht en foto’s met dank aan SRO Motorsports Group Media)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws