Jaguar Racing klaar voor nieuwe Formule E-seizoen

Het Britse raceteam, Jaguar Racing, focust volledig op het Wereldkampioenschap ABB FIA Formule E nu de opener van het seizoen al over twee dagen plaatsvindt. Seizoen zeven van de elektrische straatraces gaat van start met twee nachtraces in Diriyah, Saoedi-Arabië. De eerste op 26 februari 2021 om 20.00 uur (10:00 uur Belgische tijd) en de tweede amper 24 uur later.

Als een van de sterkste duo’s op de Formule E-grid zullen Sam Bird en Mitch Evans de nieuwe racewagen besturen, de Jaguar I-TYPE 5. Dit is het vijfde seizoen bij Jaguar Racing van de Nieuw-Zeelander Evans. De Brit Sam Bird, die in elk Formule E-seizoen races gewonnen heeft, is dit seizoen nieuw bij het Britse team. Beide piloten hebben al enig aanzien verworven op het Saoedi-Arabische stratencircuit: Evans bemachtigde vorig jaar punten en Bird zegevierde in de seizoensopener van 2019 in Diriyah.

Sinds de laatste race in augustus 2020 werd de ontwikkeling van de racecar voor het zevende seizoen, de Jaguar I-TYPE 5, gericht op een volledig nieuwe interne aandrijflijn, ophanging en hypergeavanceerde omvormer met 24-karaatsgoud.

James Barclay, teamdirecteur van Jaguar Racing: “De motivatie en opwinding om aan ons vijfde seizoen te beginnen zijn enorm. Aangezien dit het eerste ABB FIA Formule E-seizoen als wereldkampioenschap is, voelt het nog specialer. We beginnen het seizoen met een focus en vastberadenheid om punten, podiumplaatsen en overwinningen te behalen. Met ons nieuwe pilotenduo is ons potentieel beter dan ooit. We hebben maandenlang gewerkt aan de ontwikkeling van de Jaguar I-TYPE 5 en kijken er nu naar uit om het circuit in Diriyah te betreden voor de dubbele seizoensopener en de allereerste Formule E-nachtraces. We hebben genoten van de wedstrijden en veel geleerd van onze voorbije races in Diriyah. Nu kijken we uit naar een fantastische start van dit wereldkampioenschap.”

Sam Bird, Jaguar Racing-piloot, #10: “De Formule E is voor mij een vertrouwde raceomgeving. Nu ik sinds kort bij Jaguar ben, voel ik me erg gemotiveerd om de best mogelijke circuitresultaten neer te zetten en seizoen zeven met een positief elan te starten. Ik heb de voorbije maanden veel tijd doorgebracht met mijn ingenieurs en het was fantastisch om de Jaguar I-TYPE 5 al enkele keren uit te testen voor het seizoen van start gaat. Het nieuwe team zorgt voor hernieuwde energie om te presteren op het circuit. Ik ben dan ook verheugd om er in de ‘double-header’ in Diriyah tegenaan te gaan en mijn eerste punten bij Jaguar Racing te behalen. Ik heb daar nog niet zo lang geleden gewonnen en kan niet wachten om eraan te beginnen.”

Mitch Evans, Jaguar Racing-piloot, #20: “De voorbije vijf seizoenen zijn we echt gegroeid als team en hebben we meerdere podiumplaatsen bereikt. Onze meest recente overwinning was Mexico City in 2020. Uit deze herinneringen vloeit een kordate vastberadenheid voort om verder te bouwen op dat succes in seizoen zeven. Ik kijk er echt naar uit om het seizoen te starten in Diriyah. Vorige keer had ik de snelste ronde gereden in de eerste race, maar behaalde helaas geen podiumplaats in de tweede race. Ik heb honger naar succes en als team zijn we vastberaden om seizoen zeven in de sterkst mogelijke positie te starten.”

(Persbericht, video en foto’s met dank aan Jaguar Media)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws