Het Jobfixers BRC niet te missen op TV en sociale media

Het Belgisch rallyseizoen 2020 werd vroegtijdig afgesloten. Het Jobfixers BRC was het sterkst bezette nationale kampioenschap van Europa, en wellicht wereldwijd. En de cijfers bewijzen dat de belangstelling in binnen- en buitenland zelfs in dit bijzonder jaar erg groot was, met ruim 6 miljoen video views op Facebook. Terwijl achter de schermen volop verder wordt gewerkt aan volgend seizoen, garandeert de promotor van het Jobfixers BRC ook in 2021 erg veel televisie- en mediareturn.

Sporza blijft

Tijdens het rallyweekend wordt op zondagnamiddag een uitgebreide reportage van elke wedstrijd uitgezonden op Sporza. “Deze reportages worden door een breed publiek bekeken, niet enkel door autosportliefhebbers,” vertelt Stevy Courteyn, samen met Chris Courteyn de promotor van het Jobfixers BRC. “In de samenvatting hebben we niet alleen aandacht voor de tenoren van het BRC, maar brengen we ook de jongeren en de nevenklassen in beeld. De Sporza-reportages zijn de volgende dag ook online beschikbaar voor iedereen die de uitzending gemist heeft. Verder worden de beelden ook gratis ter beschikking gesteld van regionale zenders die aandacht willen besteden aan de rally’s.”

24 minuten wereldwijd, ook op RTBF en Ziggo TV

De promotor maakt van elke rally een samenvatting van 24 minuten, voorzien van Nederlandse, Franse en Engelse commentaar. Deze samenvattingen worden wereldwijd op diverse zenders uitgezonden. Niet enkel op kleine zenders, maar ook op grote internationale netwerken zoals FOX Sports en BeIN Sports, waardoor de rally’s in gans Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië te zien zijn. Zelfs in Amerika krijgt het Jobfixers BRC zendtijd.

In Vlaanderen zijn de samenvattingen zowel op Telenet als op Proximus te bekijken bij Eclips TV en Sport 10. Vanaf volgend seizoen worden deze reportages ook in Nederland uitgezonden bij Ziggo Sport, waarbij de promotor extra aandacht kan besteden aan Nederlandse deelnemers om hen bijkomende return te garanderen in eigen land. Zo wordt het voor hun partners ook extra interessant dat ze in het Jobfixers BRC komen rijden.

RTBF Auvio zendt de samenvattingen van 24 minuten met eigen commentaar uit, terwijl het populaire web tv platform motorsport.tv de ruime samenvattingen uitzendt, net als korte clips tijdens de wedstrijden.

6 miljoen video views op Facebook

Het Jobfixers Belgian Rally Championship heeft niet alleen op televisie een sterke marktpositie veroverd. Het kampioenschap heeft op alle niveaus een sterke uitstraling dankzij een professionele communicatie, een eigen website met alle nodige informatie, tussenstanden en fotomateriaal. Bovendien staat het Jobfixers BRC erg sterk op sociale media.

“Voor de wedstrijd zenden we clips uit om de fans warm te maken voor de wedstrijd en kort voor de wedstrijd laten we de tenoren aan het woord tijdens de BRC Persconferentie,” vervolgt Stevy Courteyn. “Tijdens de rally’s lanceren we korte clips met actiebeelden en sinds afgelopen seizoen produceren we Live Shows via Facebook vanuit het servicepark en de finish van de klassementsproeven, met live reacties van de rijders.”

Facebook Live en Jobfixers BRC Talk

Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de shows verzorgd door Colin Clark, the Voice of Rally, en Stefaan Lammens. Na elke wedstrijd is er een korte clip van 2 minuten met de highlights van de wedstrijd, aangevuld met een clip waarin de mooiste actiebeelden verwerkt zijn.

En dat is nog niet alles, want met Jobfixers BRC Tallk heeft het Belgisch rallykampioenschap zelfs zijn eigen online talkshow. Alle smaakmakers van het Jobfixers BRC, van rijders, co-rijders, jongeren, teambazen tot organisatoren, krijgen daarin ruim de tijd om terug te blikken op de voorbije wedstrijd of vooruit te kijken naar de volgende confrontatie.

“Zodra de gezondheidscrisis het opnieuw toelaat, zullen we de talkshows hernemen, want alle fans kijken ongetwijfeld uit naar een erg spannend en boeiend seizoen 2021 in het Jobfixers BRC,” besluit Chris Courteyn.

Een betere return is in elk geval haast niet denkbaar.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws