Vandoorne dan toch niet in de F1

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal komend weekend dan toch niet starten in de F1 Sakhir Grand Prix in Bahrein ter vervanging van Lewis Hamilton die eerder deze week nog positief testte op het coronavirus.

Vandoorne, thans reserverijder bij Mercedes-AMG Petronas, moet noodgedwongen toezien dat het team de keuze liet vallen op George Russel. De jonge Brit, thans aan het werk bij partnerteam Williams Racing, wordt zo pas de vijfde rijder sinds 2010 die uitkomt voor het Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Van die vijf rijders is hij de derde Brit na Stirling Moss en Lewis Hamilton.

Foto met dank aan George Russel – facebook.

Het feit dat een reserverijder niet de eerste keuze wordt geeft natuurlijk heel wat stof tot discussie, waarom zijn er dan überhaupt reserverijders? Talent heeft onze landgenoot in overvloed, maar of hij nog ooit de kans krijgt om terug te keren naar de F1 blijft afwachten, maar zeg nooit nooit.

Foto Stoffel Vandoorne met dank aan Stoffel Vandoorne Official Supporters Club / Facebook.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws