Een Xmas Race voor de VW e-Fun Cup

Omdat er afgelopen seizoen pas in augustus weer kon geracet worden, nam Kronos Events met succes het initiatief om in tussentijd een online kampioenschap voor de VW Fun Cup powered by Hankook te lanceren. In afwachting van een tweede editie, worden de liefhebbers van de virtuele autosport op Assetto Corsa ook deze winter op hun wenken bediend!

Wie de autosport in de winter begint te missen, kan op zondag 20 december afstemmen op het YouTube-kanaal van VRC-Live voor een blij weerzien met de VW e-Fun Cup powered by Hankook voor een wedstrijd buiten kampioenschap. Plaats van afspraak is het schitterende circuit van Watkins Glen in het oosten van de Verenigde Staten, dat van 1961 tot en met 1980 de Grote Prijs Formule 1 over de vloer kreeg.

Organisator Kronos Events heeft voor deze losstaande wedstrijd een uitermate boeiend format uitgedacht dat de kijkers aan het scherm zal gekluisterd houden. Na een oefensessie die van start gaat om 18 uur, biedt de Xmas Race van de VW e-Fun Cup vanaf 19.30 uur een onuitgegeven Super Pole-sessie, waarin iedere deelnemer slechts één poging krijgt om zijn plaats op de startgrid te bepalen. Spektakel verzekerd!

Omstreeks 20.15 uur gaat het licht vervolgens op groen voor een wedstrijd van 60 minuten. De deelnemers zullen minstens eenmaal de pitstraat moeten opzoeken om te tanken, met een pitstopvenster tussen de twintigste en de veertigste minuut. Dat betekent met andere woorden dat er ruimte is voor strategie: starten met veel benzine en later binnenkomen, of toch kiezen voor een snellere start?

Gratis deelname

De Xmas Race van de VW e-Fun Cup powered by Hankook krijgt maximaal 28 deelnemers aan de start. Verschillende deelnemers aan de eerste editie van het kampioenschap hebben hun deelname al bevestigd. Wilt u zich inschrijven, dan kan dat simpelweg door te mailen naar races@kronosevents.be. Uiteraard is de deelname volledig gratis. Seriously Fun, vindt u niet?

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws