De Jaguar Vision Gran Turismo SV: de ultieme uithoudingsbolide voor games

Een topsnelheid van 410 km/u, een tot in de puntjes geperfectioneerd aerodynamisch design en racetechnologie geven vorm aan de Jaguar Vision Gran Turismo SV, Jaguars nieuwste virtuele racewagen, ontwikkeld voor Gran Turismo en gebouwd in de echte wereld als een designstudie op ware grootte.

De Jaguar Vision Gran Turismo Coupé – Jaguars eerste volledig elektrische sportwagen die werd ontworpen voor de wereldwijd befaamde Gran Turismo-reeks en in oktober 2019 werd onthuld – is al bijzonder succesvol gebleken en wist gamers aan te trekken met zijn radicale, op het erfgoed geïnspireerde design, zijn op de bestuurder gerichte interieur en zijn uitmuntende rijgedrag en wegligging.

Maar voor het team van Jaguar Design, SV en Jaguar Racing vertegenwoordigde de Vision GT Coupé slechts het startpunt voor de ontwikkeling van de Vision GT SV. Het gaf hen de gelegenheid om elk prestatiebevorderend kenmerk opnieuw te evalueren en opnieuw te definiëren hoe een elektrische uithoudingsbolide van Jaguar er zou kunnen uitzien.

Fundamenteel in dat proces was de gedetailleerde analyse van de feedback die gamers op online video’s en fora gaven. Dankzij deze virtuele tests in combinatie met vele uren ‘achter het stuur’ wisten de ontwerp- en ontwikkelingsteams exact hoe ze de Vision GT SV konden optimaliseren om de perfecte elektrische racewagen voor racegames te creëren.

Samengevat:

Vision Gran Turismo SV: zuiver elektrische virtuele racewagen voor uithoudingswedstrijden, ontworpen door Jaguar en ontwikkeld door Jaguar SV voor Gran Turismo.
Emotieve evolutie: ontwikkeld op basis van de bestaande Jaguar Vision Gran Turismo Coupé om extreme prestaties, tractie en stabiliteit bij hoge snelheden te verzekeren.
Praktijkgerichte designstudie: model op ware grootte van Jaguar Design benadrukt de meest radicale interpretatie ooit van een zuiver elektrische racewagen van Jaguar.
Virtuele technologie: de Vision Gran Turismo SV is volledig ontwikkeld in de virtuele wereld en beschikt over een stroomlijn die geoptimaliseerd, getest en beproefd werd met geavanceerde simulatietools.
Jaguar Formule E-technologie: vier elektromotoren ontwikkeld door Jaguar Racing leveren 1.903 pk (1.400 kW), voor een sprint van 0 tot 100 km/u in … 1,71 seconden en een topsnelheid van 410 km/u.
Ode aan het race-erfgoed van Jaguar: de Jaguar Vision GT SV combineert iconische designreferenties van de C-type, D-type, XJR-9 en radicale XJR-14 met innovatieve toekomstgerichte technologie om de ultieme Jaguar-racewagen voor gamers te creëren.
Voor Gran Turismo: de Jaguar Vision Gran Turismo SV wordt in 2021 geïntroduceerd in het Gran Turismo-spel.

(Persbericht (aangepast) en foto’s met dank aan Jaguar Belux)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws