Porsche kondigt terugkeer naar de topklasse aan

De Duitse constructeur keert terug naar de topklasse (Hypercar) van het FIA World Endurance Championship (WEC) want Porsche wil vanaf 2023 met een LMDh prototype terug meestrijden in zowel het FIA WEC als in het ‘North American IMSA WeatherTech Sportscar’ kampioenschap en natuurlijk ’s werelds grootste uithoudingswedstrijden zoals de 24 Hours of Le Mans, de 1000 Miles of Sebring en de Rolex 24 in Daytona.

Dit goede nieuws werd deze morgen zowel door de FIA WEC als door Porsche zelf de wereld ingestuurd en het volgt daarmee niet alleen Audi, dat eind november reeds een terugkeer aankondigde, op maar ook Peugeot Sport dat eergisteren gelijkaardig nieuws uitbracht.

Porsche was bij de aankondiging door de organisatoren van ACO/WEC en IMSA blij met de introductie van de nieuwe klasse voor hybride prototypes. De wagens, die ongeveer zo’n 1000 kg zullen wegen, worden aangedreven door een hybridesysteem met een vermogen van 500 kW, in feite zo’n 680 pk.

Voor het eerst in meer dan 20 jaar is het mogelijk om met identieke wagens te strijden voor de overwinningen. Bovendien wordt het kostenplaatje kleiner vermits de LMDh-wagens gebaseerd zijn op een verbeterd LMP2-chassis en de specificaties voor het hybridesysteem, inclusief de besturingselektronica, gestandaardiseerd zijn.

En op het gebied van uithoudingswedstrijden beschikt Porsche natuurlijk over bakken ervaring, denk maar aan de 919 Hybrid.

(Persbericht FIA WEC & Porsche Press)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws