Ook de kalender voor het WRX 2021 goedgekeurd

De ‘FIA World Motor Sport Council’, dat vandaag samenkwam heeft de voorlopige kalender voor het ‘2021 FIA World Rallycross Championship’ goedgekeurd en telt 10 manches die, als alles goed gaat, verreden worden tussen eind mei en eind november.

De acht eerste manches zullen op Europese bodem doorgaan, de voorlaatste in het Midden-Oosten en voor de laatste manche verhuist het WRX naar Zuid-Afrika. Net zoals bij de FIA RX2E opent Spa logischerwijs het WRX.

22-23 meiBelgiëSpa-Francorchamps
12-13 juniNoorwegenHell-Lanke
19-20 juniFinlandKouvola
03-04 juliZwedenHöljes
24-25 juliSpanjeBarcelona-Catalunya
31 juli – 01 augustusDuitslandNürburgring
21-22 augustus(nog aan te kondigen)(Europa)
04-05 septemberFrankrijkLohéac
15-16 oktober(nog aan te kondigen)Midden-Oosten
27-28 novemberZuid-AfrikaKillarney

Het ‘FIA European Rallycross Championship RX1’ (Supercar) houdt vijf manches in. Zij sluiten bij het WRX aan in België, Finland, Zweden, Spanje en Frankrijk.

De Euro RX3 (Super 1600) rijdt dan weer mee in België, Noorwegen, Zweden, Frankrijk en nog een laatste nog niet gekende lokatie op Europese bodem.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws