ERC 2021 biedt mogelijkheden van Rally5 tot Rally2

De structuur van het FIA European Rally Championship stelt piloten in staat om van Rally5 naar Rally2 te gaan, met de geheel nieuwe Rally3-categorie als de volgende stap naar Rally4. Alle teams met de ERC-prioriteitsstatus kunnen algemene kampioenschapspunten scoren in 2021, ongeacht het type FIA-rallyauto waarin ze meedoen (Rally2, de Rally3, Rally4, Rally5, Group N, Rally2 Kit en RGT die nieuw is in 2021). Hoewel de geschiktheid voor ERC2-wagens voor 2021 ongewijzigd blijft, waarbij bestuurders in groep N-, RGT- en Rally2 Kit wagens punten mogen scoren, is het de bedoeling dat ERC2 vanaf 2022 voor Rally3-wagens alleen onderhevig is aan WMSC-goedkeuring. ERC3, de gevestigde 2WD-categorie, blijft openstaan ​​voor Rally4- en Rally5-auto’s en biedt het eerste toegangspunt tot internationale competitie voor teams die opkomen vanaf nationaal niveau.

KOSTENVERLAGING: GEBEURTENISAFSTANDEN EN LIMIETEN VOOR BANDEN

Maatregelen om de kosten van deelname aan het FIA European Rally Championship te verlagen, worden voortgezet. Het WMSC heeft voorstellen van de FIA ​​Rally Commissie goedgekeurd voor totale afstanden tegen de tijd tussen de 180 en 210 kilometer. Ondertussen mogen teams in Rally2-auto’s maximaal 16 banden gebruiken op asfalt- en grindevenementen, en Rally3-coureurs mogen maximaal 16 banden op asfalt en 12 op grindrally’s gebruiken. Voor coureurs in Rally4- en Rally5-auto’s mogen niet meer dan 12 banden op asfalt of grind worden gebruikt.

Foto: FIA ERC

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws