Gemaakt naar de wens van de klant

Lamborghini Squadra Corse presenteert de SC20, een uniek exemplaar van een open auto met goedkeuring voor gebruik op de weg. De SC20 is de tweede eenmalige ontworpen Lamborghini door de autosportafdeling van Centro Stile in Sant’Agata Bolognese: de auto is gemaakt volgens de wensen van de klant, die vanaf de allereerste tekeningen van de ontwerpers van bij het project betrokken was.

Het gemeenschappelijke doel was om een ​​uniek voertuig te bouwen, extreem in zijn ontwerp en prestaties, en in staat om aerodynamische oplossingen te combineren uit de race-Lamborghini’s met ongekende lijnen en exclusieve details. “Twee jaar na de SC18 Alston was de SC20 een nieuwe, intrigerende uitdaging. De belangrijkste inspiratiebronnen waren de Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster en Concept S, en het resultaat is een dramatische combinatie van creativiteit en race-attitude ”, aldus Mitja Borkert, Head of Design Lamborghini Centro Stile.

Maurizio Reggiani, Chief Technical Officer van Automobili Lamborghini, verklaarde: “De SC20 is een combinatie van geavanceerde techniek, Italiaans vakmanschap, sportiviteit en geavanceerd ontwerp. Het is ook een voorbeeld van het toepassen van onze V12-motor en koolstofvezel op een radicaal open voertuig dat onmiskenbaar het Lamborghini-DNA draagt. “

Zijn motor is gebaseerd op Lamborghini’s vlaggenschip V12: de aanzuigende twaalfcilinder van 6.498 cm3 die 770 pk levert bij 8.500 tpm en 720 Nm koppel ontwikkelt bij 6.750 tpm. Het wordt beheerd via de geoptimaliseerde zeventraps Independent Shifting Rod (ISR) -versnellingsbak. Het vermogen wordt op de grond afgevoerd door de vierwielaandrijving met centraal elektronisch differentieel, en de Pirelli PZero Corsa-banden zijn gemonteerd op aluminium velgen met enkele moer, 20 inch voor en 21 inch achter.

Giorgio Sanna, hoofd van Lamborghini Motorsport, merkte op: “De SC20 is nog een technische en stylingoefening die Squadra Corse-ervaring koppelt aan Lamborghini-ontwerp, meesterlijk geïnterpreteerd door onze Centro Stile op basis van de wensen van de klant, die de focus van het project was tijdens de hele voertuigontwikkeling en constructieproces. “

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws