Yuki Tsunoda gaat van start met Scuderia Alpha Tauri

Scuderia AlphaTauri heeft aangekondigd dat de Japanse coureur Yuki Tsunoda en Pierre Gasly zullen samenwerken tijdens het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap 2021. Hier is alles wat u moet weten.

Tsunoda maakt deel uit van zowel het Red Bull Junior Team als het Young Driver Program van Honda en eindigde dit jaar als derde in het FIA Formule 2-kampioenschap voor Carlin. Dat resultaat betekent dat de 20-jarige uit Kanagawa, Japan, in aanmerking komt voor een Formule 1 Superlicentie.


Na het winnen van het Japanse F4-kampioenschap in 2018, verhuisde Tsunoda het jaar daarop naar Europa om deel te nemen aan het nieuw gevormde FIA ​​Formule 3-kampioenschap, waar hij het seizoen op de negende plaats eindigde met drie podia en een overwinning.
Hij stootte door naar de Formule 2 in 2020 en genoot van een succesvol seizoen, met zeven podia, twee hoofdrace-overwinningen en een sprintrace-overwinning.

Onlangs legde hij 300 kilometer af in een Formule 1-auto uit 2018 tijdens een test op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari Circuit in Imola, en reed hij voor Scuderia AlphaTauri tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi op 15 december. De laatste keer dat een Japanse coureur in de Formule 1 reed, was toen Kamui Kobayashi deelnam aan de Grand Prix van Abu Dhabi in 2014.

Tsunoda: “Zoals de meeste coureurs, is het altijd mijn doel geweest om in de Formule 1 te racen, dus ik ben erg blij met dit nieuws. Ik wil Scuderia AlphaTauri, Red Bull en Dr. Marko bedanken voor het feit dat ze mij deze kans hebben gegeven, en natuurlijk iedereen van Honda, voor al hun steun tot nu toe in mijn carrière, waardoor ik geweldige kansen heb gekregen om in Europa te racen. Ik moet ook de teams bedanken waarmee ik tot nu heb geracet, met name Carlin, met wie ik dit jaar zoveel heb geleerd. Ik realiseer me dat ik volgend jaar de hoop zal dragen van veel Japanse F1-fans en ik zal ook voor hen mijn best doen. “

Teambaas Franz Tost voegt toe: “Red Bull volgt Yuki’s carrière al een tijdje en ik weet zeker dat hij een grote aanwinst voor ons team zal zijn. Toen hij hem dit jaar in de Formule 2 zag, heeft hij de juiste mix van race-agressie en goed technisch inzicht getoond. Tijdens de test in Imola in november, toen hij met onze auto uit 2018 reed, waren zijn rondetijden erg consistent tijdens een racesimulatie, hij vorderde de hele dag en gaf onze ingenieurs nuttige feedback. Bovendien verliep zijn integratie met de Honda-ingenieurs naadloos, wat zeker helpt. Bij de test in Abu Dhabi deze week bewees hij een snelle leerling te zijn en klaar te zijn om de stap naar de Formule 1 te maken. “

Foto: Josh Kruse / Scuderia AlphaTauri / Red Bull Content Pool
Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws