‘Driver Recruitment Program’ NWES uitgesteld, Zolder sluit af.

Traditioneel organiseert de ‘NASCAR Whelen Euro Series’ in de aanloop naar een nieuw seizoen haar ‘Driver Recruitment Program’ wat inhoudt dat rijders die interesse hebben kunnen kennismaken met de EuroNASCAR. Zij worden tijdens zo’n tweedaagse bijgestaan door ervaren rijders uit de EuroNASCAR Pro en kunnen desgewenst de voorwaarden voor een eventuele deelname bespreken met de organisatie.

Onder normale omstandigheden was dit ‘Driver Recruitment Program’ in december doorgegaan, maar de opgelegde beperkingen aangaande Covid-19 staken daar een stokje voor. Het ‘DRP’ zal nu doorgaan op 10 en 11 maart in Fontenay Le Comte in Frankrijk. Een leuk weetje is dat na deze testdagen de NWES en haar partners aan de beste potentiële klanten beurzen aanbieden om komend seizoen te racen in de NASCAR Whelen Euro Series.

14 manches, Zolder sluit af

Voor het komende seizoen staan er 14 manches op de kalender met daarop zeven circuits waar de NASCAR Whelen Euro Series in het verleden al te gast waren.

Openen doen we midden april in Spanje. Vervolgens gaat het naar Italië, Tsjechië, Engeland, Duitsland en Kroatië. Het American Festival op Circuit Zolder sluit met de ‘Belgium Finals’ het seizoen af.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws