Andreas Mikkelsen wil domineren in 2021.

Mikkelsen, die dit jaar won in Hongarije, zal een Škoda Fabia Rally2 Evo besturen tijdens het acht-evenement tellende FIA ERC, dat op 12 maart van start gaat op de Rally Serras de Fafe e Felgueiras in Portugal.

“Ik zal een volledig seizoen in ERC rijden”, zei de 31-jarige Noor, die ook zal deelnemen aan een FIA WRC 2 met Toksport. “Dat zijn twee kampioenschappen en dat betekent veel rijden.”

Mikkelsen heeft drie overwinningen op zijn naam staan ​​als fabrieksrijder voor Citroën, Hyundai en Volkswagen. Hij hoopt dat zijn campagne in 2021 een “grote stap” zal zijn in de richting van zijn doel om terug te keren naar de top van de sport wanneer de nieuwe Rally1-voorschriften voor het seizoen 2022 worden ingevoerd.

“Ik ben Škoda en Toksport enorm dankbaar dat ze me deze kans geven”, zei Mikkelsen, die ook de Tsjechische partij zal helpen bij het ontwikkelen van zijn geplande 2022 Rally2-uitdager.

Photo Jorge Cunha / DPPI

“Ik heb één doel volgend jaar en dat is om elke rally die ik doe volledig te domineren, dat is mijn enige focus. We zullen op elke rally voorbereid zijn en ik heb er alle vertrouwen in. “

Een verklaring van Toksport WRT luidde: “Andreas heeft er vertrouwen in en streeft ernaar om van de Škoda Fabia Rally2 de snelste Rally2-auto in ERC te maken.”

Andere geruchten rond Andreas Mikkelsen is dat hij volop aan het zoeken is achter budget om te kunnen starten in een aantal wedstrijden met de Ford Fiesta Rally 1 van M-Sport!

Toksport heeft een sterk verleden in het ERC nadat zij Chris Ingram en Ross Whitock naar de felbegeerde FIA-titel in 2019 hadden geleid. Bovendien scoorde het Turkse talent Orhan Avcioglu een ERC-beste vijfde plaats tijdens de Cyprus Rally samen met drie andere top 10-finishes in 2018 en nam een ERC3-podium tijdens Cyprus in 2019.

Foto: FIA ERC

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws