Toyota aan de start met een mix van ervaring en nieuwkomers

Mini mag opnieuw stevige concurrentie verwachten uit de hoek van Toyota, het Japanse merk staat aan de start met vier officiële teams. De eerste deelname van het Toyota GAZOO Racing dateert al van 2012 en sindsdien werd al een indrukwekkend palmares bij elkaar gereden: één keer vijfde, één keer vierde, twee keer derde, vier keer tweede en ook een overwinning in 2019.

Nasser Al-Attiyah / Matthieu Baumel (301)

De Qatarees reed vorig jaar een sterke wedstrijd maar kreeg af te rekenen met maar liefst elf lekke banden, toch eindigde hij tweede na Carlos Sainz. Er werd echter het nodige testwerk verricht met de banden dit jaar waardoor Nasser vol vertrouwen uitkijkt naar de komende editie en voluit gaat voor de overwinning. Het wordt zijn veertiende deelname!

Giniel De Villiers / Alex Haro Bravo (304)

Vorig jaar eindigde Giniel vijfde met de Toyota en dat was voor hem een teleurstelling, maar net als zijn teamgenoot had ook hij last van lekke banden, 14 stuks in totaal. Het wordt zjin acttiende deelname aan deze monsterrally en hij mikt op een top drie resultaat. In zijn voorbije deelnames reed hij slechts vier keer buiten de top vijf.

Henk Lategan / Brett Cummings (332)

Een eerste deelname voor deze piloot die zal genavigeerd worden door Brett, deze heeft ervaring in de Dakar maar dan wel met de motorfiets. Onderschat Henk Lategan echter niet, onlangs heeft hij voor de tweede opeenvolgende keer de zeer competitieve South African Cross-Country Series (SACCS) -titel veiliggesteld. In 2015 nam hij zelfs deel aan de Monte-Carlo Rally in een Skoda. Hun doel is om zoveel mogelijk ervaring op te doen.

Shameer Variawa / Dennis Murphy (330)

Shameer, die in het verleden lokale kampioenschappen in Zuid-Afrika heeft gewonnen, heeft eerder deelgenomen aan de Dakar Rally. In 2019 nam hij deel met een eigen gebouwde Nissan Navarra maar moest na allerlei problemen opgeven. Zijn navigator Dennis was bij eerdere edities lid van het technisch ondersteunende team van Toyota.

Foto’s met dank aan Toyota GAZOO Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws